Dr. Michael Laitman

Sírás a segítségért

Kérdés:

Hogyan érheti el valaki a belső könyörgés állapotát? Fejődhetünk ennélkül?

Válasz:

Természetesen, nincs előrehaladás a segítségért való könyörgés nélkül. Kizárólag a környezet segítségével érhetünk el valamit.  Egyedül a személy nem tudja ezt a faja vágyat elérni. A könyörgés az adakozással érhet célba. Felül kell emelkednem, az egoizmusom fölé, ez az emelkedés csak azzal az irigységgel érhető el, ami a barátaimra irányul. Különben mi emelne át rajta? Hogy, és hol fogok átugrani az egómon?  Nem húzhatom ki magam a hajamnál fogva a sárból, vagy ahogy a Kabbala mondja: „a rab nem tudja kiszabadítani magát a rabságból.”

Csak az egységre irányuló munka által vezetem ki a szívben lévő pontomat az egoizmusból, a vágyammal, a többiekkel való kapcsolatra. Folyamatosan növelem az erőfeszítést, a csoportnövekvő lelkesedésén keresztül egyre jobban motivált leszek, amelyen át megkapom a Reformáló Fényt.

A Fény a spirituális rendszeren keresztül kiterjed, az Arich Anpintól (AA) az Aba ve-Imán (AVI) és a Zeir Anpinon (ZA) keresztül lejut a Malchutba (M). A Malchut a Shechina, az egysége az összes léleknek. Mivel a Parsa alatt, a lelkek törött állapotban vannak, ott nincs esélyük a Fény megszerzésére. Ezért felemelkedünk a Shechina szintjére, a lelkek korrekciójához, ami sóvárog az egység és az adakozás után, és ott, megkapjuk a Felső Fény befolyását. Ez a mi összegyűjtésünk helye.

A kérdés folytatása.:

A könyörgés is csoport cselekedet?

Válasz:

A könyörgés eredménye a csoport közös erőfeszítései összeadódásának. A személynek külső befolyásra van szüksége, hogy elérje az egyéni könyörgést. Mindkettő kombinációja szükséges.

A továbbiakban a személy érzi, hogy a könyörgése kitér az egységből. Tény, semmit nem kérhet az egységen kívül; nem imádkozhat a problémák elkerülésért, csak az adakozás tulajdonságáért. A könyörgése bár személyes, az egységre, a többiekkel és a Teremtővel való kapcsolatra irányul. Ilyenek a spirituális világ, vagyis annak a helynek a törvényei, ahol felülemelkedünk az egoizmusunkon.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,119 seconds.