Dr. Michael Laitman

Minden közöttünk jelenik meg

A Zohár, VaYechi fejezet (És Jákob Élt), 675. pont: Zebulon meg lett jutalmazva azzal, hogy megelőzte Issachart az áldásokban, mivel ő kivette a kenyeret szájából, és azt Issachar szájába tette. Ezáltal az, aki a másiknak a Tórát nyújtja, áldásokat kap felülről és alulról. Sőt mi több ő két táblával van megáldva, mellyel senki más nem lett megáldva. Ő meg van jutalmazva gazdagsággal – áldás ebben a világban – és hogy részesedése lesz a következő világban.

A Zohár a lelkek között létező kapcsolatok fajtáiról beszél, mivel csak ez van elrejtve előlünk, és ez az amit fel kell fedeznünk. A lelkek közötti kapcsolaton belül, melyet mi felfedünk, mi tisztázzuk az adakozás erejeinek (vágyaknak) a képét, a közöttük levő kapcsolatok hálózatát, mely az egymás iránti adakozásunk szintjét jeleníti meg minden egyes lélek önző erői felett. A lelkek közötti kapcsolatok az adakozás erői, az adakozás vágya, míg minden egyes lélek maga az élvezet iránti megszerzés iránti vágy.

Ebből az következik, hogy ha mi mindannyian, mindenki saját vágyán belül azért dolgozunk, hogy megvalósítsuk a másik iránti adakozást, ez azt jelenti, hogy mi a megfelelő vággyal (Kli) dolgozunk, szűrővel ellátva hogy kölcsönös adakozásban legyünk mindenkivel összekapcsolva. Ez a módja annak, ahogy minden egyes lélek vágyainak (Parcuf) rendszere működik a többi lélek (Parcufim) viszonylatában. A kölcsönös adakozás, és annak általános ereje, a Teremtő megjelenik a közöttük levő kapcsolatokon belül, míg minden egyes lélekben megmarad az eredendő élvezet iránti vágy.

A Zohár nem a mindegyikőnkbe belenyomtatott élvezet iránti vágyról beszél, hanem arról, hogy mi történik közöttünk, ahol mi felfedezzük a minket összekötő hálót. Kezdetben ezt a hálót az Asszija, majd Yetzira, Beria, Acilut és Aadam Kadmon világainak hívjuk majd a Végtelenség Világának, ahol a közöttünk levő kapcsolatok végtelenek, korlátlanok. Ahogy mi megerősítjük kapcsolatainkat, mi felfedjük a Teremtőt, a Fényt azon belül.

Ennél fogva amikor mi a Zohár Könyvét olvassuk, arra kell gondolnunk amiről a Zohár beszél: a közöttünk levő kapcsolatokról, ahol a Teremtő megjelenik.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,114 seconds.