Dr. Michael Laitman

Az erős mindig elől halad

Kérdés:

A világunkra tekintve én 7 milliárd embert látok, akik még mindig nincsenek kapcsolatban egymással. Szóval mit nem teszünk jól amikor a Zohárt olvassuk? Hogy ha mi korrekcióról beszélünk, az nem történhet meg bármely pillanatban?

Válaszom:

Képzeljünk el egy mozgó csordát. Annak erős vezetői vannak, akik megértik merre kell haladniuk, hogy kerüljék el, hogy gödrökbe essenek, tudják hogyan másszanak dombokra, és menjenek keresztül keskeny szorosokon, és hogyan védjék magukat rablóktól és ragadozóktól az út mentén. Másrészt a gyengébbeknek belül kell haladniuk.

A tömeg nagy része az mindig gyenge, de mi nem vagyunk képesek attól megszabadulni, mivel el kell érjük a teljes, általános korrekciót. Nekünk meg kell óvnunk őket, ennél fogva a gyengébbeket belülre helyezzük, mint a legfontosabb részt.

Mindez azért van, mivel az a dolog amitől függünk válik a legfontosabbá számunkra. Például a kisbabát belül rejtjük el. A gyengéket nem öljük meg mint annak idején Spártában. Az olyan társadalom, mely kész ilyet tenni, az pusztulásra van ítélve.

Ennél fogva az erősek mindig a szélén haladnak. A többiek haladnak belül, az erősöktől körbevéve minden oldalról. Létezik egy csoport az egész emberiséget körbevéve, és az emberiség többi része esetleg semmi mást nem tesz, mint a csoporton belül halad, akár nem is észlelve azt, mint kisgyermekek.

Ezért van az, hogy a 7 milliárd embernek nincsen igazán spirituális ereje mennyiségük ellenére. A Kabbala tudománya azt mondja nekünk, hogy a teljes kövületi természet egyetlen növénnyel egyenértékű, és az összes növények egyetlen állattal egyenértékűek, és az összes állatok pedig egyetlen emberi személlyel. És ugyanez az igaz az emberi fajon belül is.

Ennél fogva az emberiség nagy része mindent azoktól kap majd meg, akik valójában megváltoztatják a világot.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,116 seconds.