Dr. Michael Laitman

Spirituális Standard

A kapni-akarás, ami a semmiből leendített lét, a Teremtő megteremtette a végtelen világot. Ott a vágy ragaszkodik a végső, jövőbeli alakjához a Fénynek, ahogy ezt Ő megvágyta és leendítette. Az ő adása tartja egyben ezt a tökéletes egységet.

Aztán a Teremtő részekre osztotta a szerkezetet, a megszerző  Akaratot és a Fényt és odaadta nekünk használatra. Most csak használnunk kell a Vágyat és a Fényt a Cél elérésére : ami az, hogy a Teremtővel azonos alakúak legyünk. Minden a kezünkben van: amint megértjük, hogy  mi is a követelmény, képesek vagyunk megtenni.

Szóval gyerünk, építsük fel újra az egységet. Minden rendelkezésünkre áll, hogy újraépítsük a Végtelen Világot. Egy darabig eltárt, míg ráérzünk és megértjük, mi is ez a munka. Mi a Fény? Mi a megszerző Akarat Gondolat vagy tett? Mi az, hogy tett?

Akkor az ember zavart lesz és tudatlan, mint egy kis gyerek az út kezdetén. Évekig tart, míg az alapelemeket felfogjuk: hogy mi  a lényege annak az anyagnak, amiből a teremtmény leendítődik, és mi a változás erejének lényege.

A jelenlegi állapotunk azért adatott, hogy a leghatékonyabban segítsen előrelépni. Nem mesterséges feltételekből álla  világunk, hanem hosszú evolúció eredménye. E feltételekből tudjuk felépíteni a teljesen újat, a megszerző-akarat és a Fény egyesítéséből.

Az állati szinten létezvén, lehetőségem van egy teremtményt építeni, amely elvezet a következő szintre, az emberihez , aminek szellemi és nem testi az alakja. Két erőt használok: a vágyat és a fényt és összekötve egy harmadikat teremtek.

És éppen énbennem, pont, ahogy vagyok, megadatik ennek elérése. Hogy? nem lehet a környezet átrendezése nélkül. Környezet alatt a jövőbeli utópia megtestesítésének közös vágyára gondolok egy társulásban. Látnom kell a jövő képét és vágyni kell teljes erővel, hogy valósággá váljon. Ha csiszolom a részleteket, élesítem a képet, kapcsolatokat és ellentmondásokat fedezek fel, és eljutok a “standard” szintre. És akkor megjelenik a valóságban az új jövő.

Ez a mi játékunk lényege. Egyre magasabbra és magasabbra, mélyebbre jutok, egyre több minden tárul fel nap mint nap.

kgy

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,616 seconds.