Dr. Michael Laitman

Hogy változtassa meg valaki a sorsát?

Kérdés:

Van lehetősége valakinek megváltoztatni a saját sorsát?

Válasz:

A szabad akarat gyakorlásával, mindenki megváltoztathatja a sorsát olyan módon, amilyenen akarja, bármely irányba fordíthatja, a 360 fokon belül. De ez csak akkor tudja megtenni, ha biztos benn, hol van szüksége a sorsa befolyásolására, amely annak a keskeny résnek a használatát jelenti, ahol az összes világ, és a Végtelen Világba vezető utak megérinthetők. Van lehetőség erre, de az nagyon csekély.

Ez a bizonyos lehetőség az, amit tisztáznunk kell. Ha ez megtörtént, akkor fedezzük fel, hogy ebben a bizonyos irányban akarunk cselekedni.

Egy egész világ van körülöttem, amely egy másik, perfekt világhoz kapcsolódik egy keskeny „szalmaszállal”. Én a tetején vagyok, a tulajdonságaimmal, és erősségeimmel, a szabad akaratom, az nem más, mint ez a vékony „szalmaszál” és a perfekt világ felül van.

HYPERLINK “http://www.laitman.com/wp-content/uploads/2010/10/HowtoChangeOnesDestiny.jpg”
Gyerünk akkor, és lépjünk be a perfekt világba! Csak a keskeny bejáratot kell megtalálni, a szabadságunk pontját, felé vezető út irányában, amerre egyébként az erre mutató vágyunk dob bennünket. Ha egyszer felfedeztük a bejáratot, hogyan tudjuk valamennyi erőnket összpontosítani egyetlen cselekedetben annak érdekében, hogy ezen keresztül, a Felső Világok felé haladjunk?

Ez az, amiről a Kabbala teljes tudománya szól! Ahelyett, hogy az erőnket szétforgácsoljuk olyan irányokba, ahol hiányzik a szabad akaratunk, és ahol minden előre meghatározott, meg kell találni a szabad választásnak az említett útját, erre fókuszálni az erőket, és akkor elérhető a spirituális világ.

Akkor érthetővé válik, hogy a kölcsönös garancia feltételének teljesítése, a teremtett lények iránti szeretet, pontosan az, mint a Felső Világokba, irányába való fejlődés feltételei. Ez azért van így, mert a kölcsönös garancia, egy másik megfogalmazása, az ebből a világból, a kijárathoz vezető, és a Felső Világba mutató formulának.

Természetesen, megváltoztathatjuk a sorsunkat ezen a módon. Mindezek után, valaki megszerzi azt a szabad pontot, amiről Arkhimedesz beszélt, amikor azt mondta: “Adjatok nekem egy fix pontot, és kimozdítom az egész világot.”

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,122 seconds.