Dr. Michael Laitman

Válasz az összes kérdésemre

A kabbala nem a mi képzetes világunkról beszél, hanem a lelkek korrekciójáról, és arról, hogyan érjük el az igazi valóságot. Ez az igaz valóság, az edény (Kli) amelyben a Teremtő annak a bizonyos fokozatnak megfelelő mértékben érzékelhető, amennyire összetapadtunk Vele.

Az edény, vagy a lélek két részre oszlik: Izrael, amely a Teremtővel való egység irányába törekszik, a cél irányába, és a világ nemzetei, amelyek nem képesek ezt megtenni. Mi érzünk egy bizonyos sóvárgást a Teremtő feltárására. A kabbala az a tudomány, amely a teremtmény számára, a Teremtő feltárására lehetőséget adó módszer fogalmait leírja. Más szavakkal, ez az adakozás minőségének a feltárásáról, és magáról a teremtmények, illetve minden teremtés szeretetéről beszél.

Annak érdekében, hogy legyen egy lehetőségünk ennek a célnak az elérésére, azoknak az embereknek, akiknek megvan a megfelelő vágyuk erre, egyesülnek a Teremtő egy közös mezejében egymással. Vonzást éreznek egymás iránt, anélkül, hogy értenék miért, összegyűlnek és egyesülnek, pont úgy, ahogy az elektromos töltés és a fémforgácsok egy mágneses mezőben. Ez az, ahogy megszerzik a lehetőséget a korrekció módszerének megvalósítására.

Először nem tudják, hogy korrigálniuk kell önmagukat. Egyszerűen csak egy hívást éreznek, a legfontosabb kérdésről: „Miért létezem?” „Mi az élet értelme?” A végén elkezdik megérteni, hogy mindezek a kérdések a Teremtő, a Felső Erő feltárásához vezetnek, amely kiépítette, támogatja és ellenőrzi az egész valóságot. Semmi nincs ezen az erőn kívül.

Ez az, ahogy az ember elérkezik az élet értelmére vonatkozó kérdéstől, ahhoz, hogyan tárja fel a Teremtőt. Végül is, a Teremtő feltárása mindenre választ ad az embernek. Így annak érdekében, hogy a Teremtő feltárásához közelebb kerüljenek, ezek az emberek egyesülnek.

A Teremtő elrejtésben van, a feltárása érdekében arra van szükség – és sokkal inkább erre, mint bármely másra – hogy a megszerzés természete fölé emelkedjek, az adakozás minőségéhez, és ez elvezet engem, az emberek egy bizonyos fajta összegyűléséhez.

Együtt velük, elkezdem megérteni, hogy az élet értelmére vonatkozó kérdés elvezet a Teremtő feltárásának igényéhez, amely az összes kérdésemre választ nyújt, amelyet már feltettem, és amelyet csak feltehetek egyáltalán. A Teremtő feltárása azt jelenti, hogy az adakozás és a szeretet erejét tárom fel. Ez csak annak a fokozatnak a mértékében érthető meg, amennyire valaki képes ezekhez a minőségekkel forma egyezni, és ez csak akkor érhető el, ha elérjük belül ezt a minőséget Vele.

Meg kell szereznem ezt a minőséget, annak érdekében, hogy biztosítsuk annak a megszerzését is, hogy hozzám hason emberek irányába kapcsolatokat építsek ki. Ez szándékosan lett így felépítve a számomra. A Teremtő el van rejtve, mivel az adakozás minősége ellentétes a minőségeimmel. Emiatt az alapvető különbség miatt, ezeket a minőségeket nem érezzük egymásban, és ezért a Teremtőt sem érezzük. Lehetetlen valakivel összekapcsolódva dolgozni, akit nem érzek. Biztos, hogy hibázok, és becsapom magamat.

Ezért, ahelyett, hogy a Teremtővel dolgoznék, a teremtő ad nekem munkát, a felebarátaimmal. Ez biztosítja nekem, az eredeti visszaellenőrzési lehetőséget, a barátaimtól megszerezhető erő tekintetében, és a hozzájuk való kapcsolatomban: vagyis, hogy mennyire haladtam előre, a gyűlöletből, a szeretet irányába?

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,118 seconds.