Dr. Michael Laitman

Az életében jelentkező nehézségek megfelelő szándékkal való lekűzdése közelebb viszi önt a Teremtőhöz

 Kérdés:

Ön azt mondta: “Minden nehézség, akadály ami valaki elé kerül, illetve kerülni fog, fel kell, hogy erősödjön, és nem szabad, gogy megpróbáljunk tőlük megszabadulni, hanem meg kell őket oldjuk”. Mit jelent mindez?

Válaszom:

Az életben minden nehézség azért kerül elénk, amiért feladatokat kapunk az iskolában. Azáltal, hogy megoldjuk őket a Teremtő tuljadonságainak megszerzse érdekében, közelebb kerülünk Hozzá. Amennyiben megértjük mindezt, és ennek megfelelően éljük életünket, életünket, mint egy különleges lehetőséget kezdjük látni, hogy kikerüljünk jelenlegi életünk ketrcéből, és eljussunk a Végtelen Világba.

Kérdés folytatva:

Ezek után azt is mondta, hogy “El kell fogadjuk a benyomásokat melyeket kapunk, azaz a Resimót, és meg kell őket többszörözzük a nehézségek segítségével. Ezáltal elérjük a Sinai hegyet, és egyre magasabbra emelkedünk”. Legyen szíves magyarázza el: hogyan tudom a Resimókat és a nehézségeket megtöbbszörözni?

Válaszom:

Minél magasabbra emelkedünk a korrekciónk által, annál több nehézséggel találkozunk. Álljon itt a “Bevezető a Tíz Szfira Tanulmányába” 133. bekezdése:

Ez olyan, mint a király története, aki ki akarta választani magának állama leghívebb alattvalóit, és meg akarta őket hívni, hogy kastélyában dolgozzanak. Mit tett ennek érdekében? Kiadott egy nyílt felhívást országszerte, hogy bárki aki úgy kívánta, fiatal vagy öreg, jöjjön a kastélyába, és álljon be dolgozni a királyhoz legközelebb.

Azonban ugyanakkor kijelölt számos szolgát arra, hogy őrizzék a kastélyt, és minden oda vezető utat. Arra utasította őket, hogy ravasz módon vezessék tévútra azokat akik közelednek, és irányítsák őket rossz útvonalakra, távol a kastélytól.

Természetesen az ország teljes népe rohanni kezdett a kastély felé. Azonban a szorgos őrök mind elterelték őket. Sokan túljutottak az őrökön és egészen a kastély bejáratáig jutottak, de a kapuban álló őrök voltak a legerősebbek és legügyesebbek. Még azokat is, akik már a kapunál jártak képesek voltak visszafordítani és rossz útra terelni mindenféle trükkökkel, amíg azok elkeseredtek és végül hazamentek.

Így az emberek jöttek mentek, újra erőre találtak és jöttek megint, és így tovább napokon, éveken keresztül, amíg bele nem fáradtak a próbálkozásba. Csakis a közöttük levő hősök, akiknek türelme kifogyhatatlan volt, voltak képesek az őröket legyőzni, és a kastély kapuját kinyitni. Őket az a jutalom várta, hogy azonal a király elé juthattak, aki a megfelelő pozíciókba tette őket.

Természetesen ezek után már nem volt dolguk az őrökkel, akik félrevezették, és visszafordították őket, és életüket évekig keserűvé tették, amíg oda vissza rohantak a kapuig és vissza. Ez azért történt, mert mostantól az lett a jutalmuk, hogy a király színe előtt dolgozhattak és szolgálhatták a fenséget a kastélyon belül.

Kérdés:

Nap közben általában két felemelkedő élményben és két leszálló élményben van részem, néha még háromban is. Azáltal emelkedem fel, hogy a szándékomra koncentrálok, és a megfelelő könyveket, cikkeket olvasom. Hogyan fog ez később változni, amikor tovább jutottam utamon? Úgy értem, hogy a felemelkedések és leszállások közötti idő egyre csökkeni fog. Ez így igaz? És igazából ezeknek az állapotoknak akár percenként kell változniuk?

Válaszom:

Nem ennél is sokkal gyakrabban!

Kérdés:

Azt mondta, hogy új resimók minden pillanatban jelennek meg bennünk. Mindez az alatt is történik, amikor alszunk?

Válaszom:

Igen.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,129 seconds.