Dr. Michael Laitman

Minden helyzetbe csakis a Fényre koncentráljunk

 Kérdés:

Amennyiben az ember nehéz helyzetben van, bele kell, hogy merüljön mélyebben, és meg kell próbálnia átérezni a teljes érzelmi fájdalmat, vagy jobb, ha kevesebb figyelmet szentel a helyzetnek, és jobban elmerül a tanulásba és a disszeminációba? Én a második lehetőség szerint próbálok viselkedni, de nem lehet, hogy ezzel csak elmenekülök a fájdalom elől, és nem ismerem meg magam eléggé?

Válaszom:

Csakis a Fényre kell koncentrálnunk, és vágynunk, egy jobb állapot, gondolatok és vágyak felé. Hagyjuk a rossz helyzeteket magunk mögött olyan gyorsan amilyen gyorsan csak lehetséges. Nincs értelme annak, hogy szenvedjünk, és “együk magunkat”. Bárki, aki önkritikát gyakorol állandóan, csak boldogtalanná válik, és szenved. Mindez időpocsékolás, és ellentétbe helyez minket a Teremtővel. A Teremtő mindent érez, ami a szívünkben van.

Kérdés:

A Kongresszus ideje alatt úgy éreztem magam, mint valaki aki hirtelen szerelmes lesz, és egész létemmel azt kívántam, hogy egy az érzés maradjon meg örökké. Ez volt az első Kongresszus amin részt vettem, és hogy előben találkoztam a Bnei Baruch tagjaival, bár virtuálisan már 3 éve tanulok. Egy ilyen magas felemelkedés után azt várom, hogy a leereszkedés, vagy zuhanás ugyancsak igen magas lesz. Hogyan leszek képes ezt a helyes módon átvászelni?

Válaszom:

Minden erejét és szabad idejét a Kabbala világszerte való terjesztésének kell szentelnie. Ez önt sok más emberrel együtt korrigálni fogja, és önt az erőfeszítésének megfelelő magasab szintre fogja emelni.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,118 seconds.