Dr. Michael Laitman

Igen, az Acilut – közelség – világa az “Őnálát” jelenti


Összetört lelkeink a BYA (Beria, Yecira,Assziya), világaiban vannak, s ha egyesülünk, felszállunk az Acilutba, ami azt jelenti “Nála” . Igen, felemelkedünk lentről az önzésből és eljutunk a teljes felépüléshez. Vagyis kijavítjuk azt a törést, ami a Foltosak, a Nekudim világában megesett velünk.
Ha nem tudunk egyetlen lélekké társulni a csoportban akkor más világban /megvilágításban/ vagyunk, ahogy az Acilut Zeir Anpin /Fiú/ világában a Teremtő mondja: “Nem lehetek egy helyen a gőgös emberrel” . Mi vagyunk “gőgös emberek” s ezért lejjebb vagyunk, mint az Acilut hatása /a Parsza / , a f BYA világaiban, ami a “szétesés világa.”
De azért a BYA spirituális, nem-fizikai szint, csak ott a személy el van vágva a Teremtőtől. Van némi megértése, érzése és tudása erről a még fel nem épült szellemi szintről. De aki csak épp elindul ezen az úton, ahz lejjebb van, azokról nem beszélve, akik csak élik a maguk normális életét az evilágban s el sem kezdtek az öönzetlen adás felé elmozdulni, vagyis nem kapcsolódnak a nem-fizikai – spirituális – létrához még.

De amennyire a közös munkában bevonzzuk a megvilágító Fényt,mely kijavít és felépít, annyira kapcsolódunk be lentről az Acilut Malkut-jába. És amennyi erőfeszítést teszünk e közös munkáért, annyira sikerül újra egyberagasztani szétesett testrészeit.

A Malkut az Acilut pontja lesz s mindne lélek még a Parsza alatt maard. De va vágyunk az adásra, az egységre,a közös felépülési vágy miatti szolidaritásra , a társak szeretetével, akkor felemeljük az Acilut malkutját – a lelkek közösségét.

És akkor elkezdünk dolgozni, hogy hasonlatosak legyünk a felépülő fiúra, a Zeir Anpinra az Acilutban, aki maga teremtő. És a MAlkut és a Zeir Anpin egysége még feljebb emel, a teljes felépülés javított állapotáig.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,135 seconds.