Dr. Michael Laitman

Hogy érhető el. a szociális igazságosság?

Kérdés

Milyen módon tudunk kapcsolódni a „kerekasztal” alapú döntéshozatalhoz. mint egy család, akinek alapvető emberi szükségletei vannak?

Válasz

Valójában, még ha néhány tüntetői követelés – ilyen például a gyermek pelenka, olcsó házi sajt, és egyebek, vagy elérhető lakhatási költségek, stb. az egész nemzetet a szociális igazságosság vágya irányába egyesítették. Mindenki érzi, hogy ez hiányzik, és hogy nem kapja meg azt, amit meg kellene kapnia, másokkal való összehasonlításban.

A „tortát” úgy kell felosztani, hogy az szociálisan igazságos legyen. De mi az a szociális igazságosság? Amikor mindenki egyetért, egy optimális megoldásban, a kialakult, meghatározott körülmények között.

Minden, mindig a”kerekasztalnál” kerül eldöntésre. Senki nem tud egyetlen problémát sem megoldani, a többitől elkülönítve, mivel minden, ugyanazzal a limitált erőforrással kapcsolatos. Ha mindenki, csak a saját, limitált igényeit veszi tekintetbe, soha nem jutunk el a megfelelő döntésekhez, és holnap, egy új tüntetés kezdődőik ismét. Mindenkinek meg kell értenie, hogy lehetetlen a problémákat más módon kezelni. Igazságosság csak a kölcsönös konszenzuson és felelősség vállaláson keresztül érhető el.

Még képtelenek vagyunk azonnal meglátni és meghallani, mennyire mélyek ezek az alapelvek, de ezek megváltoztatják a teljes megközelítést. Ezt kell az egész nemzetre kiterjeszteni. Nem lényeges, mennyi pénzt veszünk el ettől, vagy attól a dologtól, ami viszont fontos, az annak az érzése, hogy mindenki egységben van egymással.

Az emberek pillanatnyilag egy elesett állapotban élnek. Amennyire szükségük van pénzre, legalább annyira fontos a számukra, hogy azt érezzék, hogy figyelembe veszik őket.

Ezzel a megközelítéssel, a gyakorlati döntéshozatal is megváltozik. Az egész társadalom és nemzet másféleképpen kezd el gondolkozni, másképpen kezeli a helyzetet, és megérti, hogy kizárólag a „kerekasztalnál” született döntésekkel érhetnek el sikereket.
Végül is a szociális igazságosság nem mérhető a megkapott pénzek mértékével. AZ csak annak a figyelembevételével mérhető, hogy egy hatalmas család vagyunk, azonban mivel nincs semmilyen más választásunk most, a forrásokat ezen a módon osztjuk fel.

Nekünk mindenkivel szemben ugyanazon a módon kell gondolkoznunk, mit egy családban, ahol vannak öregek, betegek, és egészségesek. Így arról kell tárgyalásokat folytatnunk, milyen módon támogathatjuk a család minden tagját ebben a pillanatban. Ez az igazságosság.

Vannak szervezetek, akik érdekeltek forradalmakat és zavarokat kelteni különböző országokban, azonban nekünk a társadalmat, egy egyetértés felé kell elmozdítanunk.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,122 seconds.