Dr. Michael Laitman

Szerelem, család és a teremtés célja

 Kérdés:

Régebbi időkben a férfi képes volt feleséget vásárolni magának, és a párválasztást a szülők intézték. De az igazi szerelem csak egy különleges egyénnel kapcsolatban alakulhat ki bennünk.

A mai világban a házasságok nem mindig a szerelemre alapulnak. Néha a nő teherbe esése az indok, ezzel próbálván a házasságot kierőszakolni. Máskor azért házasodnak emberek, hogy elköltözhessenek egy másik helyre. Vannak persze más példák is. Szóval családot alapítottunk és most azt védenünk oltalmaznunk kell. Mi történik akkor, ha más iránt kezdenek érzelmeink lenni, amikor már a társadalom egyik “sejt”-jében létezünk? Akkor mi a család, és mi a szerelem jelentése?

Válaszom:

A történelem során az emberiség a családot, mint a társadalomban létező sejtet kezelte, amire szükség van, és ki kell fejleszteni. Bármilyen nemzetben vagy kultúrában a szerelem legtöbbször nem volt a családalapítás alapja. A családalapítás célja az volt mindig is, hogy világunk ketretei között létezni tudjunk.

Ma egy másik cél megvalósításának küszöbén állunk: a családalapítás újabb célja az, hogy a Felső Világ keretei között létezhessünk. De amíg továbbra is a küszöbön állunk, meg kell szabaduljunk a régi családi kötelékektől, és egy újabb, magasabb célt kell elérjünk. Ezen az átmeneti ponton, még továbbra is természetünket, és saját magunkat elemezgetjük. Ezt annak érdekében tesszük, hogy megértsük: természetünk gonosz, és fölé kell emelkedjünk.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,626 seconds.