Dr. Michael Laitman

A megértés ott kezdődik, hogy elkezdjük a világot egy másik személy szemén keresztül érzékelni

 Kérdés:

Valóban úgy gondolja, hogy lehetséges a tömegeknek Kabbalisztikus infirmációt átadni? Úgy tűnik, hogy még mindig süketek minderre!

Válaszom:

Gyerekkorunktól kezdve a személy a világot példákon, modellek és képek segítségével érzékeli. A személy a memóriájában felgyülemlett képek segítségével gondolkozik, és ezeken keresztül érzékeli a világot. Mindent ezen képek alkalmazásával elemez ki, ért meg, hoz döntéseket, és tetteit is ezekre alapozza.

A képek és gondolatok rendszere melyeket gyermekkorunktól kezdve kapunk, alakítja ki a világ bennünk levő belső képét, és a saját magunkról alkotott képet is. Egész életünk során fokozatosan új képeket gyűjtünk be és felhasználjuk őket, hogy kicseréljük a régebbi képeket. Az is lehetséges, hogy az új képek lassan eltűnnek, és a régiek visszatérnek. A képek az alapján keletkeznek, hogy újra és újra felbukannak környezetünkben – például hogy ismételten halljuk őket a tömegtájékoztatásból.

Amennyiben a személy valami olyat hall, vagy lát, mely ellenkezik addigi képgyűjteményével, akkor nem érti azt, és teljesen elveti az üzenetet. Így ahhoz, hogy az emberek megértsék mindazt amit mondunk, tudnunk kell, hogyan állítják össze a memóriájukban létező képeket, és ezt a képrendszert kell közvetlenül megközelítenünk, ahelyett, hogy általános logikán és megértésen keresztül próbálnánk közelebb kerülni hozzájuk.

Minnél tanultabb valaki, annál hajlékonyabbak gondolatai és alapelvei. A tömegeket alapvető elképzeléseik (életértékek) alapján kell megközelítsük, mint: együttézés, együttműködés, gyarapodás, egészség, munka, biztonság és gyerekeik jövője.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,600 seconds.