Dr. Michael Laitman

Miért van annyi gonoszság a világon?

Két kérdést kaptam a világunk szerencsétlen körülméényeiről:

Kérdés:

Tényleg úgy néz ki, pláne a számítógépek korában hogy a képességünk sok kilométeren át összeköttetést tartani a barátainkkal, nem gond, akárhol vannak a világon, de nagy hiány van a lelkeink közötti kapcsolatban. Miért van ez?

Miért érzünk akkora félelmet, ha azt keressük, hogyan ragadjuk meg az erőt vagy hatalmat, vagy akármit is , amire szükségünk van egy ilyen riasztó helyzetben? Miért van annyi düh, bizalmatlanság a világon?  Miért van annyi despota vezető fonák hatalommal? Biztos vagyok bene, hogy a hatása mindig létezett  azok számára, akiknek volt, és azok számára, akiknek nem volt ilyen.

Válaszom:

Ez azért van, mert mi követjük az elvet: „Együnk és igyunk, holnap úgyis meghalunk” Az egoizmus arra kényszerít minket, hogy szemünket a holnapra vessük, mert az emberek nem látnak kiutat ebből a helyzetből.

Kérdés:

Kedves Dr. Laitman, Én különösen szerettem azt, ahogy ön elmagyarázta, hogy hogyan kell a gyerekeket tanítani a jövőben, (de igazából már most, sürgős)  A kérdésem: Mennyi ideig fog tartani az óvodától az egyetemig, az embertársaink számára az egész világon, amíg felfogják ezt az eszmét? Lehet, hogy öt év? Aggódom, hogy több lesz, mint öt év.

Válaszom:

Remélem nem tart ennél tovább. Különben a dolgok rosszra fordulnak

ft

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

62 queries in 0,677 seconds.