Dr. Michael Laitman

A Zohár: a felső világok megvilágítása

A Zohár a Kabbala bölcseletének fő könyve. Írva van, hogy nincs mágikusabb, titkosabb, elzártabb, vonzóbb, vagy meg nem értett könyv, mint a Zohár. Ez tényleg így van.

A Zohár könyve két fokozatban tárul fel. Először is a helyes hozzáállást kell kialakítanom a könyv felé, hogy korrigáljam magam, az olvasót. Annak érdekében, hogy más „szemmel” olvassuk a Zohárt, egészen új látásmódot kell kialakítanom, ami lehetővé teszi a spirituális jelenség felismerését a számomra a könyvben. Ennélfogva, először el kell érnem a spirituális érzékszerveket (Kelim), Ekkor a könyv feltárul nekem és tényleg „Zohár lesz” (megvilágítás), amit a könyv írói feltártak és leírtak 18 évszázaddal ezelőtt.

A Kabbalisták elérték a Felső Fényt, ami megteremtette az élvezetvágyat, ami megadta neki a „megszerzés” erejét (öröm). Ekkor a Fény megadta neki a szándékát az „adományozásért” történő cselekvésnek, és eztán „széttörte” ezt a vágyat, és egoista szándékot adott neki. Ezen a módon az élvezetvágy saját maga érdekében akart megszerezni. És most a mi világunkból fokozatosan kijavítjuk ezt az élvezetvágyat, és így adakozásvággyá változik, és így elérjük a korrekciót.

Minden ilyen jelenséget (a leszállás Fentről lefelé, azaz a vágy romlottsága és a megfelelő korrekciók)  a Fény hajt végre, mivel nincsen más Rajta kívül. Minden változás, minden ami az élvezetvágyon belül történik a Fény műve. Nincs más, aki bármilyen cselekedetet is végrehajtana. A Fény összes cselekedete az anyag felett áll, ami az élvezet vágya. A Fény hatása előtt az élvezetvágy csak puszta anyag. A Fény határozza el, hogy mivé változtassa azt, és milyen formát adjon neki, ahogyan írva van, „a Fény mozgatja a vágyakat”.

Ennélfogva, ha szeretnénk megváltozni, magunkra kell vonnunk a Felső Fényt. Ezért olvassuk a Zohár könyvét egyetlen szándékkal: hogy a Fény jöjjön, mivel ez az az erő, ami meg fog engem változtatni. Azzal, hogy olvassuk a Zohár könyvét, a korrekciónkat követeljük. Ez a helyes hozzáállás ehhez a könyvhöz.

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,117 seconds.