Dr. Michael Laitman

Tanulmányozd magad oldalról

Kérdés:

Mi a szabadság, és mitől kell szabaddá válnunk? Hogyan érhető ez el, ha mind a fizikai mind a spirituális világ szigorú törvényekkel határozza meg önmagát?

Válasz:

Az egyetlen létező szabadság, a saját egoizmusunktól való szabadság. Akarom a Felső Fény leereszkedését, hogy engem átvigyen, és lecserélje az egoizmusomat. Érzékelem az egoizmus és az altruizmus erejét önmagam felett, ahogy az éppen szükséges: vagy az egyik, vagy a másik.

Csak kétféle természet van: az alsóbb természet (megszerzés) és a Felsőbb természet (adományozás). Mindkettőt megváltoztathatatlan törvények állítják be és működtetik. Az egyetlen szabad cselekvés amire képesek vagyunk, felemelkedni az egyik természetből (egoisztikus) a másikhoz (altruisztikus)  Más szavakkal szabadon letörhetjük magunkat az egoizmus erejétől (megszerzés) és túlléphetünk az adományozás hatáskörébe. Mi nem vagyunk képesek fejleszteni még a saját kezdeti természetünket sem addig, ameddig nem kívánjuk megszerezni a második altruisztikus természetünket.  Be vagyunk zárva a jelenlegi dimenziónkba, és mindaddig, amíg ebben maradunk, nem fogjuk felfogni ezt.

Lássuk, milyen gyakran tévedünk! Évezredeken át fejlődünk az egoisztikus természetben és még mindig nem ismerjük. Ez azért van, mert ugyan be vagyunk zárva a mélyébe, azonban ha meg akarjuk ismerni, valami ezzel teljesen ellentétes dologra van szükségünk, amivel összehasonlíthatjuk ezt.

Ha birtokoljuk ezt az ellentétes természetet (az adakozásét) képesek lehetünk összehasonlítani az egoizmusunkkal és ez által megérthetjük mit jelent a megszerzés és az adakozás. Azonban a mi világunkban semmi más csak megszerzés és kapni akarás. Bármit teszünk, kizárólag önmagunkért tesszük, önmagunk hasznáért. Ez az, amiért nem értjük a saját cselekedeteinket, és azt, hogy ez a világ hogyan működik.

Látható, hogy az emberiség folyamatosan hibákat követ el, és nem tudja, milyen irányban folytassa az útját. Most, hogy elértük az egoizmus csúcsát, szembesül a világa megértésére irányuló képességének hiányával, a hibák elkövetése magától értetődő.  Ez a tény nyom bennünket annak a felismerésére, hogy egyikünknek sincs más választása, mint meghaladni az egoisztikus természetünket.

Emellett a hétköznapi élet teljessége érdekében az egoizmus megkötözöttségén belül, ki kell abból lépnünk, és felülről tanulmányozni azt. Lehetetlen egy olyan tárgyat tanulmányozni, amelyben meg vagyunk kötözve. Fölé kell emelkednünk, annak érdekében, hogy képesek legyünk tanulmányozni. Csak ha felemelkedünk önmagunk fölé, tudjuk megérteni, kik vagyunk, mi a helyes módja az életnek, legalább is ebben a világban. Ez az, amerre a mai globális válság nyom bennünket.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,113 seconds.