Dr. Michael Laitman

Lehetetlen hibák nélkül fejlődni

Kérdés:

Nehéz elszakítani magunkat a jelenlegi állapottól és a környezet kezeire bízni magunkat, hogy a következő fokozatra érkezzünk. Vagy más mód is rá, hogy ezt hogyan lehet megtenni?

Válaszom:

Ez az egyetlen mód arra, hogy a spirituális létrán feljussunk. Úgy tűnik számodra, hogy a spirituális világ valami a természettel ellentétes dolog. Viszont nem ez a helyzet. A természet részei vagyunk, és a Kabbalisták tanácsát követve a törvényeknek megfelelően cselekszünk, amik benne működnek.

Egy magasabb fokról, amiből a Fény árad, és elhozza a sötétséget, a két ellentét, a Fény és a Vágy tárul fel.   Innen a természetüknek megfelelően fejlődnek: az egyik adományozó, míg a másik megszerző. Ezen a módon az adományozás  és megszerzés ilyen  két tulajdonsága Fentről lefelé áradt ki, és összepárosult, ameddig el nem ér minket. Cserébe megtanuljunk, hogy ez a kétféle természet (a spirituális DNS dupla spirálja) hogyan rendeződik el, és hogyan tudunk felemelkedni a természetes fokozatokon keresztül.

Ne keressünk más utakat. A Kabbalisták vitathatatlan tényeket tárnak fel, amik a természetben léteznek. Ha szeretjük azokat, ha nem, arra kényszerülünk, hogy elfogadjuk őket. Végül is, aki nem követi a természet törvényeit, az szenvedéssel lesz megbüntetve.

Egy állat, az emberrel ellentétben nem tesz hibát, hiszen a természet részét képezi, és nem tud ellene cselekedni. Mindeközben az emberi lény az egyetlen teremtmény, ami egoista. Mégis az egoizmus a természet fölé emel minket. A mozdulatlan, növényi, és állati részek összeolvadnak a természettel. Nem gondolkoznak, nem cselekednek másképpen. Van egy járulékos szint, amit „emberinek” neveznek. Ez a szint ellentétes a Felső természettel, azaz a Teremtővel.

Az egoizmus az összes hiba és bűn forrása. Pontosan abból a célból lett megteremtve, hogy megmutassa az ellentétességünket a Teremtővel. Az egész probléma abból áll: Mit kezdjünk azzal a szinttel, ami emberi bennünk? A fejlődésünk teljes potenciálja a természeti szintek felett ebben rejlik.

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,622 seconds.