Dr. Michael Laitman

A Teremtőhöz való közelkerülés kulcsa

Kérdés:

Hogyan érthetjük meg a Sulam Kommentárokat, vagy bármely más kommentárokat a Kabbalista könyvekhez?

Válasz:

Amikor az elrejtett Fény (Ohr Makif) befolyásolja a személy törekvését az adakozás irányába, elkezdi érezni a belső minőségeit a megszerzésnek és adakozásnak különböző megjelenési formáikban és a kapcsolataiban. Ez hasonló a mi világunkhoz, ahol sok részletet érzünk, és azok egymásra hatását. Azonban a spirituális elérésben, amikor a személy felfedezi egy egész világát a minőségeknek önmagában, feltárul a számára ezek neve is.

Amikor a szent könyveket olvassa valaki, azok elkezdik elmondani mindazt, amit a személy felfedezett önmagában, és a könyvek a kabbala nyelvén írnak le, elmondják a minőségeket, amiket felfedezett, hasonlóan ahhoz, ahogy a mi világunkban a tudomány beszél azokról a minőségekről, amik az általunk látott dolgokhoz kapcsolódnak. Ezért a kabbala a Felső Világ tudománya, és csak olyan mértékben tanulhatja a személy, amennyire meg tudja érteni a saját lelke állapotait, és fejlődését.

A Zohár Könyvét a Sulam kommentárok nélkül olvasva, úgy fedezhető fel a Felső Világ, ahogy az egyszeri ember felfedezi a mi világunkat: látja, de semmit nem ért belőle. Azonban a Sulam kommentárok tanulásával biztosítva van a Kabbalista számára, az állapotainak és képességeinek ismerete és ellenőrzése, amik közelebb viszik a Teremtőhöz, ahhoz hasonlóan, ahogy egy szakértő használja mi világunkban a képességeit, a saját előnyére.

Ugyanez igaz minden szent könyvhöz írt kommentárra, ami HaShlah HaKadosh (the 17th évszázad) előtt íródott. Ez idő után, több szerző nem érte el a Felső Világot. Hasonlóképen nem keverhetjük össze a Zohar Könyvéhez írt Sulam kommentárokat mással, különösen nem a Zohár Könyvének későbbi kommentárjaival.

A Zohár Könyvéhez való közelebb kerüléshez való segítség érdekében, a kezdőknek, összeállítottunk egy egyszerűsített Sulam kommentárokaty amit “a Nemzedék Zohárja” (Zohar L’Am). Ebből kivettünk néhány leírását a Felső Világok arám leírásából,limitáltuk a Felső Világok képeinek összehasonlítását, ahogy a kabbalisták azt feltárták, és aa képek magyarázatát a Kabbala tudománya által. Azonban gyakorlatban megmutatja ez az összeállítás a Zohárt, pontosan olyan formában, ami a legjobb a kezdők számára. Az emberek úgy tárhatják fel fokozatosan a Felső Világok képét, hogy haladnak előre az eredeti Sulam kommentárokon.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,664 seconds.