Dr. Michael Laitman

Hogyan vágyjunk a legfontosabb dologra a világban?

Az után, hogy több életcikluson átmegy valaki, elér egy ponthoz, ahol megtapasztalja a kezdeti spirituális felébredést – a szívben levő pontot (Reshimo). Ez két erőt tartalmaz:

– Ürességet, az állandó változások hiábavalósága,  és a múlandó élet miatt, és a csalódásból adódóan, amiatt, hogy az ember nem tud kielégülést találni ebben a világban.

– Egy belső “szikrát” ami nyomás alá helyezi az embert, egy ismeretlen hely irányába, ami túlmutat ezen a világon.

Egyik oldalról, a kétségbeesés húzza le, a másik oldalról a szikra húzza felfelé. Végül is azonban a személy választja meg az útját. Ez a két erő, mint alkot egy egészet, egy Reshimot hoz létre, amely alakítja belül, vagy egy új irányt ad a létezésének.

Ez a Reshimo elvezeti őt a tanítóhoz és a csoporthoz akik Kabbalát tanulnak. Ezután fokozatosan felismeri, hogy csak a többi, hozzá hasonló Reshimóval való egység által, és velük együtt lesz képes építeni az adakozás erejét, amely hasonló Teremtőhöz. Kizárólag ebben rejlik csak, a szabad választása az életében, és csak ebben a cselekedetében szabad.

A sikere attól függ, mennyire képes növelni ezt a szikrát a csoport segítségével, az összes személyes problémájának visszahúzó ereje mellett. Ha növeli a szikrát, akkor érezni fogja, a hit szükségességét (adakozás) és a többiek szükségességét (az eszközök). Mindent az határoz meg, mennyire képes fogadni (vagy vegyülni) a spirituális közeg befolyását (a tanítója tanácsait, és a csoport általános véleményét).

A környezet, nem csak a barátok egy csoportja, hanem maga a Shechina. A velük való kapcsolat az, amin keresztül elérhetem a Shechina-val való kapcsolatot. Az Atzilut világának Malchutja az, amit Adam közös lelkének hívunk.

Amikor a barátok egyesülnek annak érdekében, hogy semlegesítsék az egoizmusukat, és elérjék, az adakozás minőségét, az egységük válaszra készteti a Shechinát, és megkapják a korrekció fényét (Ohr Makif) ebből. Ez az, ahogy a személy kölcsönhatásba kerül a Körülölelő Fénnyel (Ohr Makif), amely közelebb viszi őt, az adakozás minőségének feltárásához (hit) önmagán belül, és a Belső Fényhez (Ohr Pnimi) ezen a minőségen belül.

Az összes munkánk azért ér el bennünket, hogy növelje az adakozásra irányuló vágyat, és annak fontosságát; a végrehajtás módjára itt van segítségnek, a helyes környezet. Ezt nem lehet megtanulni. Ez csak az alábbi verssorban leírtak alapján lehetséges: „Csinálni fogjuk, és akkor meg fogjuk hallani.”

Egy személy erőfeszítéseket tesz a csoporthoz való kapcsolódásra, még akkor is, ha nem érzi ennek a szükségességét, és a válasz reakciókban nincs támogatás, és általános szükségszerűség. Ez egy vágy, amit a barátok egymástól összegyűjtenek – ami nem más, mint a hit és az adakozás szüksége.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,620 seconds.