Dr. Michael Laitman

Öröm az adakozás jele.

Kérdés:

Miért kell az embernek okkal vidámnak lenni?

Válasz:

Öröm a jele a Teremtővel való megegyezésnek, hogy megkapjuk az Ő tulajdonságait Én (a lélek) megkapom az adakozás tulajdonságait, a Hassadim (áldás) Fényét, (a Körbevevő Fény befolyása alatt, ami” hozzám jön a hüpe fedele alatt, köszönet a képernyőnek, amit én a szérűskertből és a szőlőprésből építettem”

A szérűskertben megszerezzük a magot(a Hassadim Fényét), és a héj marad. A bort a szőlőprésben csinálják, és az olajos üledék marad). De mégis a hulladékból, aminek nincs értéke az egoizmusom számára, felépítem életem legértékesebb dolgát, a képernyőt. Azaz megnövelem az adakozás tulajdonságát a kapás felett, különösen e két Fényben, vagy természeti erőben: Hassadim-ban (áldás) and Hochma-ban (tudás).

Megváltoztatom ezen két Fény vágyának szándékát kapásról adakozásra. Látom az értéket a hulladékban a szérűskertből és a szőlőprésből. Ami túlnő az egoizmusomon, a gonoszon, jobb szereti mások vágyának a kitöltésében létezni, mint az enyémében. Ezt azért teszem, hogy következéskép feltárjam a Teremtőt.

Az öröm jelzi, hogy én az adakozás állapotában vagyok. Ez az erednénye az én a Teremtővel való teljes illeszkedésemnek, igazolva az Ő minden akcióját.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,138 seconds.