Dr. Michael Laitman

Mi a spirituális szükségszerűség?

Kérdés:

Mi a spirituális szükségszerűség?

Válaszom:

A spirituális szükségszerűség egy érzés bennem belül, hogy hiányzik belőlem az aspiráció a felebarát, és a Teremtő felé. Ez az érzése annak, hogy még mindig mennyire nem kapcsolódom a belső rendszerhez, amit én mint közös vágyunkat képzelek el, az egyesült szívet, mint “egy ember egy szívvel”.

Én szenvedek azáltal, hogy még mindig mennyire messze vagyok ettől az állapottól, és hogy még mindig mennyire messze vagyok a Teremtő felfedezésétől ezen a közös szíven belül. Pontosan erről kell szólnia összes szenvedésemnek. És állandóan le kell ezt ellenőrizzem, és látnom kell mennyire aspirálok minderre, és hogy mennyire vágyom arra, hogy mindezt minnél hamarabb elérhessem.

Nyilvánvalóan, a környezetemnek kell segítenie engem mindebben. Annak egy olyan közös keresés atmoszférájával kell átitatva lennie, ahol egyszerűen mindent feláldozunk ezen cél érdekében. És ennek semmi köze nincs ahhoz, hogy mi történik mindennapos, megszokott életünkben a külvilágban. Ez egy nagyon mély, belső aspiráció, és egy belső módja annak ahogy a személy magát és a csoportot ellenőrizheti.

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

62 queries in 0,529 seconds.