Dr. Michael Laitman

Két ellentét megragadásában

Mindeddig két ellentétes erő behatására fejlődtünk. Manapság, amikor ezen két erő összecsapása fenyegetővé válik, feladatunk az, hogy azokat kölcsönös harmóniába vezessük.

Ahhoz hogy ez megtörténjen, egy ellenállsát kell létrehoznunk közöttük, egy bizonyos “rezisztort (R)”, mely a pozitív és negatív végződések között található. És akkor képesek leszünk elérni egy “villanykörtét” vagy egy “motort”. Azáltal hogy ellenállást helyezünk a két ellentét közé, mi egy bizonyos felfedezést érünk el, melyet mi magunk úgy érzünk, mint a pozitív és negatív töltések egyidejű megjelenése.

Hogyan hozhatunk létre egy ilyen ellenállást? Mi fel akarjuk használni mind a két erőt, a pozitív és negatív erőket mint egy teljes egységet. Ezért van az, hogy az ember két erőből áll össze. Addig a pillanatig, amíg a negatív erő, önzőségünk, ki nem fejlődött teljes mértékében, nem voltunk képesek előrelépni munkánkban, még nem éreztük a konfliktust, az összeütközést.

De ma elkezdjük mindezt felfedezni. A világunk, életünk, természetünk a két erő markában vannak, és mi nem tudjuk hogyan meneküljünk el előlük. Az Önzőség van az egyik oldalon a mínusz jel alatt, és a természet ereje, a Teremtő található a másik oldalon, a plusz jel alatt.

A természet pozitív ereje adakozik, életet ad, és fejleszt, de önzőségünk ereje mindent magába akar szippantani saját élvezetére, hogy törjön, zúzzon. Mi számtalan példáját láthatjuk ennek az aktivitásnak világunkban. Amennyiben nem létezne a természet ereje, mely megállít, és megakadályoz minket hogy azt tehessünk amit csak akarunk, mi már rég elpusztítottuk volna az egész világot még abban az időben, amikor még kövekkel és botokkal harcoltunk egymás ellen.

A természet erejének az a célja, hogy minket úgy vezessen előre, hogy mi bölcsebbé, fejlettebbé és ugyanakkor veszélyesebbé váljunk haladásunk mentén. Mindez félelemmel tölt meg minket, nehogy fegyvereinket gondolkodás nélkül felhasználjuk.

Ezáltal elértünk jelenlegi állapotunkhoz, és most egy ellenállást kell építenünk a két erő közé.

Az igazat megvallva, ez az ellenállás van “Ember”-nek (Ádám) nevezve. Ez válik majd tulajdonunkká, mindkét erőt magában foglalva. meg kell formáljuk, gyurmáznunk magunkat, le kell választanunk minden fölösleges anyagot, egyedül a szükséges formát meghagyva. Mi mindezt a két ellentétes erő határán tesszük meg, és a Kabbala bölcsessége megtanítja számunkra, mindez hogyan kivitelezhető.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,638 seconds.