Dr. Michael Laitman

Mi van, ha kizuhanok a kötelékből?

Kérdés

Kötelezettséget vállaltunk arra, hogy törődünk egymással annak érdekében, hogy megtartsuk azt a szintet, amit elértünk Aravában, és hogy innen haladhassunk tovább. De mit kell tennie valakinek, ha hirtelen azt érzi, „kizuhant a kötelékből?” Azt kell éreznie, hogy ezzel lyukat fúrt a közös hajón?

Válasz

Természetesen. Ez szorongással kell, hogy eltöltse. Mindenekelőtt nem egyszerű elérni az egység érzékelését, azonban minimum azt kell éreznie, hogy nincs ettől elválasztva. Másodszor rossz érzéseket generál az, hogy az összes barátja ebben az egységben van már. Harmadszor a hiánya sérüléseket okoz másoknak, és ez mind az ő számlájára írható.

Ezen a módon sokkal nagyobb veszteséget okoz, mint a személyes vonatkozásai, mivel az őrá eső rész, valamennyi barátjából kiesik, és nem tudják ez által kiegészíteni egymást. Kiderül, hogy ez a sérülés megsokszorozódik, mégpedig a csoport tagjainak a számával.

Mostanáig az egoista számításokról beszéltünk, de most nézzük a problémát másik oldalról. Az ember nem támogatja a barátait a kölcsönös garancia által, nem válik a Teremtővel hasonlatossá, és nem éri el a Teremtő felé való adakozást, a csoporttal való munkán keresztül. Ez a spirituális károkozás nem magától értetődő, de soha nem szabad erről elfeledkezni.

Kérdés

Mondhatjuk, hogy ez által valaki nem csak a csoportot, hanem az egész emberiséget a gonosz felé mozdítja el?

Válasz

Ha valaki megkapta a lehetőséget a barátaival való kölcsönös garanciába való belépésre, akkor a közös munkában való részvétel által, természetesen az egész világot a jó felé mozdítja el. Végül is mindenki a kölcsönös hálózat tagja, és mi vagyok a középpontjában ennek a hálózatnak. Ezért, a csoport megerősítése által, az egész világot erősítem meg, a spirituális felemelkedésben. De az ellenkezője is igaz!

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,641 seconds.