Dr. Michael Laitman

A fizikai világ és a függetlenségünk

Kérdés

Mire kellenek nekünk az állati fokozat vágyai, ha nem javítjuk ki őket? Mi a céljuk?

Válasz

Ezek a vágyak azért adatnak, hogy létezzünk a szellemi világon kívül. Ezek teszik lehetővé, hogy felemelkedjünk a szellem szintjére, anélkül, hogy függenénk tőlük. Ennek köszönhetjük az életet, amit úgy hívnak, hogy “jó nélkül”. Minden percben eldönthetjük magunkban, hogy megéri-e nekünk most a csoporttal egyesülni, a társra odaadóan figyelni. Néha kedvünk van az egészet eldobni, s ilyenkor az állati szinten mehetünk tovább.

Másrészt ha kizárólag csak a csoporthoz kötődő vágyaink lennének, akkor olyanok lennénk, mint a hangyák. Nem lenne más választásunk, csak a csoport életét élnénk, de akkor is lezuhannánk az állati, testi szintre.

De én a testi szinten élek és vágynom kell a szellemi szintre. Ez teszi lehetővé a szellem szintjét. Mert így függetlenül dönthetek az odaadó szolgálatról, szembe mehetek a kedvemmel, a kezdeti természetes vágyaimmal. A teremtő ezért teremtett minket gonosz önző kedvvel, ösztönökkel, hogy legyőzzük, hisz ettől vagyunk szabad emberek.
És én magam a saját választásom szerint döntök, hogy akarom ezt vagy sem. Különben állati szinten élnék a szellem szintjén. Akkor angyal lennék, szellemi lény, állat, amelyik mindig körbe-körbe halad és mindent szeret.(geo)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,130 seconds.