Dr. Michael Laitman

Az élvezetről és szenvedésről

Az ember az élvezet megszerzésére irányuló vágyból teremtődött, a vágyból, mely a Fény befogadására kész. Ezért van az, hogy élvezetet, vagy annak hiányát – szenvedést érez. A személy a Teremtő mindent elborító Fényében lakozik. Abban a mértékben melyben azonossá válik, illetve különbözik a Fénytől,  élvezetet, vagy szenvedést érzékel. Így dönti el, milyen állapotban van.

A kabbala elmagyarázza, hogyan érhetjük el a maximális azonosulást a Fénnyel, annak érdekében, hogy teljes kielégülést kapjunk, addig a pontig, hogy végtelen kielégülést kapunk, amennyiben teljesen azonosulunk a Teremtő Fényével.

A jelenlegi szenvedés globális kiterjedése az egész emberiséget abban az irányban mozgatja, hogy egyetlen teremtménnyé váljunk, mely azonosul a Felső Fénnyel. Az ember végrehajtja a Fény tulajdonságához való azonosulását – “Jó mely Jót tesz” – azzal, hogy végrehajtja a “Szeresd felebarátodat, mint saját magad” törvényét. A szenvedés majd rávesz minket arra, hogy megértsük eme törvény végrehajtásának a szükségességét, de a kabbala tudománya képes arra, hogy megtanítson minket arra, hogy megértsük a Természet tervét gyorsan és csapások nélkül, és hogy tudatosan akarjunk a Jósághoz azonosulni. Ezzel lecserélhetjük a szenvedést élvezetre, és lerövidíthetjük azt az időt, amely az örök, határtalan és tökéletes jóság állapotának eléréséhez szükséges.

KA

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,119 seconds.