Dr. Michael Laitman

Az önző vágyak azok, melyek nem mások iránti szeretetre, vagy adakozásra irányulnak

Kérdés:

Mik azok az “önző vágyak” és mit jelent “azok felett” létezni?

Válasz:

Önző vágyak azok a vágyak, amelyek nem a mások iránti adakozásra, vagy mások szeretetére, illetve a Teremtő iránti adakozásra és szeretetre irányulnak. Ezeket önzőnek nevezzük, mivel saját magunk akarunk kielégülést kapni bennük.

Az hogy “felettük létezünk” azt jelenti, hogy úgy próbáljuk őket használni, hogy függetlenné váljunk tőlük, és emellett mások kielégítésére használjuk őket.

Kérdés:

Azt magyarázta, hogy a “szűrő” az az önző vágyak visszaverésére szolgál, egy olyan igyekezet, hogy az önző vágyak felé kerüljünk. Amikor akarok valamit, és nagyon vágyok arra, de mégsem érem azt el, és azt mondom magamnak, hogy nem akarom azt a valamit akarni, és ez végül is nem is rajtam múlik. Mindez az önző vágyak visszaverésének felel meg?

Válasz:

Nem, mivel ezzel csak azt érjük el, hogy önzően nem akarunk szenvedni. Ezért verjük vissza vágyunkat: hogy ne érezzünk ürességet, és a bennük levő fájdalmat.

Kérdés:

Amikor valaki teljes adakozással működik a materiális világban, az üresség érzete ellenére, a külső behatások által okozott szenvedés továbbra is sok szívfájdalmat okoz. Mit tehetünk ez ellen?

Válasz:

Olvassunk el sok anyagot a globális korrekcióval kapcsolatban. A szövegek képesek kell, hogy legyenek elég erőt kiváltani a Felső Fényből, hogy elkezdjük érezni a közös vágyat, és a benne levő Fényt.

KA

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,619 seconds.