Dr. Michael Laitman

Hogyan magyarázzuk el a kabbalát másoknak?

 Kérdés:

Amennyiben valaki a kabbala tanulása révén halad előre, akkor lassan megszerzi azt a képességet, hogy másoknak is el tudja magyarázni a kabbala alapgondolatait, hogy azok is megérthessék?

Válaszom:

Nem feltétlenül. A Zohár könyvében olvashatjuk, hogy Rabbi Simon nem volt képes maga megírni a könyvet, hanem Rabbi Abának mondta azt tollba. Ugyanígy azt is olvashattuk, hogy Mózes is képtelen volt az emberekkel történteket és azok okait nekik pontosan elmagyarázni, és testvérének, Áronnak a segítségére volt szüksége.

Miért van ez? Baal Haszulam azt írja, hogy néhány lélek a Belső Fényből, míg más lelkek a Külső Fényből származnak. Ez határozza meg azt a képességet, hogy az anyagot a hallgatók szintjén tudjuk elmagyarázni, és ezen magyarázatok színvonalát is meghatározza.

Kérdés:

Sok nehéz helyzetben levő emberrel találkoztam. Néhányan vallásosak, mások misztikus tanításokat követnek, és a többiek csak keresnek, kutatnak valami után. Úgy érzem, nagy lehetőség van arra, hogy a kabbala iránt vonzzuk ezeket a személyeket, azáltal, hogy elmagyarázzuk nekik, minden a Teremtőtől jön, és mindennek az a célja, hogy felébressze bennünk a kérdést: “Mi az életem célja?”.

Mit tegyek?

Válaszom:

A legjobb az, ha nem beszélünk ezeknek az embereknek a kabbaláról. Inkább egyszerűen tartson magánál kabbalisztikus anyagokat, mint például újságokat a fogadó/váróhelységében.

 

KA

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,614 seconds.