Dr. Michael Laitman

Fejlődésünk lehetséges irányai: a háború vagy a békés átmenet

Kérdés:

Hogyan segítem a Teremtő igazolását azzal, hogy terjesztem a kabbalát, és egy virtuális csoporton belül dolgozom? Mi történik, ha nem teszem a munkámat?

Válaszom:

A Teremtőnek nincs önre önmagában szüksége, mivel az Ő érdeke az, hogy az összes lelket egységbe hozza Ádám közös lelkén belül. A többiekkel való egység nélkül ön nem lesz képes a Teremtőt felfedni. Egyszerűen nem lesz képes a helyes irányt megtalálni.

Kérdés:

Hogyan vagyok képes a csoportomat megtalálni? Kit keressek fel ezzel kapcsolatban?

Válaszom:

Menjen weboldalunkra, és kattintson a kapcsolat részre. Vagy látogasson erre a interaktív térképre, ahol találhat csoportokat a lakóhelyéhez közel, és megtalálja kapcsolatfelvételi információikat is.

Kérdés:

Mi történik, ha nem leszünk képesek egyesülni?

Válaszom:

Ez nem lehetséges, mivel egységünk a természet által van megtervezve elejétől kezdve, és ebből kifolyólag be kell következnie. Kötelezve leszünk, hogy megtaláljuk a teljes egymással való kapcsolatot, hogy eggyé váljunk – tökéletesen egybe olvadva harmóniában és szeretetben, mint ahogy az egy integrált rendszerhez illik. Az egyetlen kérdés az, hogy még mennyi szenvedésen kell keresztül mennünk ahhoz, hogy megértsük mindezt, azt hogy ez az egyetlen válságból kivezető út.

A következő két variáció lehetséges:

1. A negatív lehetőség: Az emberek megértik, hogy nincs logikus megoldása a válságnak, és hogy minden szétesik: munkanélküliség, a pénz teljes értékvesztése, gazdasági kapcsolatok teljes összeomlása, a gazdaság és a lakosság alapvető szükségleteinek kielégítésére szolgáló szolgáltatások paralízise – mint a hollywoodi horrorfilmekben a jövővel kapcsolatban. A reménytelenség, a gyilkosságoktól való félelem, öldöklések és forradalmak nyomása alatt a hivatalos hatóságok úgy érzik majd, hogy elvesztették az uralmat a helyzet felett, és háborút fognak kezdeményezni. Azt hiszik majd, hogy ez megoldást ad a problémára, lehetőséget a helyzet kordában tartására, hogy embereket és forrásokat mozgósítsanak. Nem érdekes, hogy ki kezdeményezi majd a háborút, de minden kormány egyetért majd vele.

2. A pozitív lehetőség: Lehetséges, hogy lesz időnk elmagyarázni a dolgokat, és emellett az emberek is megértik majd a “levegőben levő” gondolatainkon keresztül, hogy a válság állapota előre meg van tervezve, racionális, és a Természet (Teremtő) tervének szükséges része, és hogy van egy lehetséges kivezető út. Van egy módja, hogy kitaláljunk a korlátozottságból és ürességből ami világunkban uralkodik, hogy utána egy örökkévaló és tökéletes életet találjunk az önzőségünk felett, mely önzőség a gonoszság egyetlen forrása. És akkor ahelyett, hogy a világot a saját önzőségünkön keresztül érzékeljük, elkezdjük majd azt az adakozás és szeretet tulajdonságain keresztül valahol magunkon kívül észlelni. Akkor megérezzük majd a Felső Világot, az Univerzum másik részét, amely eddig el volt rejtve tőlünk, mivel eddig mindent  “magunkba” akartunk kebelezni,  és ebből kifolyólag nem is tudtuk “honnan származunk”, “mi az életünk célja”, és hogy “hová megyünk, amikor elhagyjuk ezt a világot”. Eddig csak létezésünk egyik kis darabját érzékeltük.

Azonban bármelyik úton is megyünk keresztül, háborúval, vagy békés átmenettel, el fogjuk érni az adakozás és szeretet tulajdonságait, az integrált rendszer tulajdonságait, ahol “minden ember egy családba tartozik”. Akkor egyenlővé válunk majd a Teremtővel a vele való egybeolvadáson, és a Teremtővel való formaegyezés alapján. Ez az egyetlen örök állapot, mivel minden más ehhez vezető állapot tökéletlen.

kn

KA

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,150 seconds.