Dr. Michael Laitman

A szociális problémák megoldása önzőségünk korrigálásában található

 Kérdés:

Az utóbbi időben sok olyan hírt olvashatunk, amikor szülők szörnyű dolgokat művelnek gyermekeikkel, amiből az tűnik ki, hogy borzasztó gyűleletet éreznek irántuk. Miért?

Válaszom:

Ez az emberek végtelen őnzőségének a megnyilvánulása, mely egyre csak növekszik. Az utóbbi időben újfajta kapcsolatokat fedezhetünk fel a nemek és korosztályok között is. Az emberek gyakorlatilag csökkenteni akarják a szaporodást, és nem törődnek a családalapítással és gyerekek nevelésével. Ez főként a nagyvárosokban észlelhető, ahol az eredeti lakosságot fokozatosan bevándorlók váltják fel.

Egy másik erősödő bonyolult szociális és etikai probléma az, hogy “mi történjen az idősebb emberekkel”? A jelenlegi pénzügyi válság meg fogja szüntetni a nyugdíjalapokat, és nem lesz, aki képes lesz etetni az idősebb korosztályt, mivel a dolgozók száma jóval kevesebb lesz, mint a nyugdíjasoké.

Ezen túl a dolgozni képes fiatal korosztály egy olyan világban találja majd magát, amely kimerítette természetes nyersanyagait, egy olyan világban, mely nem képes őket ellátni. Ennek következtében háborúk és éhség vár ránk.

A másik lehetőség az, hogy korrigáljuk magunkat és a Természetet a kabbala módszerének segítségével, amely gyorsan képes az embereket és a világot egyensúlyba és harmóniába rendezni.

 

KA

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,107 seconds.