Dr. Michael Laitman

Az egyéniség és különlegesség a Teremtővel való azonosuláson keresztül érvényesül

 Kérdés:

Mindig azt tanította, hogy a kabbala az az egyéni spirituális fejlődés útja, de most úgy tűnik, hogy mindez azt követeli, hogy az egyén feloldódjon az emberiség tömegében.

Válaszom:

Nikolaj Berdajev “A Kreativitás Filózófiája, Kultúra és Művészet” című könyvéből vett idézettel válaszolnék:

“Az egyéniség szabadsága nem alkothatja a kozmoszt, mert ellentétes vele. Az egyéniség szabadsága azt jelenti, hogy szabadon elszigeteljük magunkat és elidegenedünk magunkat a világtól. A világtól való elszigeteltség a világ rabszolgájává tesz bennünket. Egy individualista számára a világ mindig elnyomónak tűnik.
Az individualizmus lealacsonyítja az embert, elnyomva a globális univerzális emberi lényeget. Az individualista az individualitás ellensége. A személy a globális kozmikus hierarchia organikus része, és belsőségének gazdagsága egyenesen arányos a kozmosszal való kapcsolatával.”

Azáltal, hogy az összes lélek rendszerét szolgáljuk – az egyetlen a Teremtő által teremtett dolgot -, a személy beleolvad ebbe a rendszerbe. Az övé lesz, és vele egyenlővé válik. És ezzel egyesül a Teremtővel, egyéniségét és különlegességét valóra váltva.

KA

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,647 seconds.