Dr. Michael Laitman

Minden akadály legyőzhető

Részletek a reggeli leckéből:

A személynek fel kell emelkednie a legalacsonyabb szintről, melyet a “mi világunknak” hívunk, ahol minden rejtve van, a legmagasabb szintre, melynek “Végtelen világ” a neve, ahol minden fel van fedve. A felemelkedés szintjeit hívjuk a “világoknak”, és a vágyaink korrigáltságának mértékét jelképezik.

Nincsen feltöltődés anélkül, hogy előtte ne érezzünk ürességet. Amennyiben mindannyian korrigáljuk egyéni vágyainkat (ürességünket), alakot adunk a Felső Erőnek, felfedve azt a korrigáltságunk mértékének megfelelően. Ezért van az, hogy ezt az Erőt arra kérjük, hogy korrigáljon minket, ahelyett, hogy azt kérnénk, hogy mindent egyenesen fedjen fel nekünk.

A vágy kielégítése nem a megszerzésen keresztül történik, hanem az adakozáson keresztül. Egyébként lehetetlen feltöltődni. Pontosabban mindez lehetséges, de a kielégülés korlátozott lesz, és csak mai világunkban, és mai életünkben jelentkezik majd. Ennél több egyszerűen lehetetlen. Ez azért történik így, hogy lehetőséget adjon nekünk, hogy a kielégülés egy másik formájához érkezhessünk – az adakozáshoz.

Akkor a személy a felebarátja iránt érzett szeretete által elégül majd ki, az adakozás által, ahelyett, hogy valami kívülről érkező dolog által történjen mindez. A szenvedés a korrigálatlan vágyak érzete. Szenvedésként éljük meg őket, mivel különböznek a Teremtőtől.

A kabbala tanulása során jövőbeni állapotainkat tanulmányozzuk, és ez teszi lehetővé fejlődésünket. A lelkünk fejlődése hasonló egy gyermek fejlődéséhez: azáltal, hogy arra vágyunk, hogy felnőttek legyünk, a korrekció erejét vonjuk magunkra.

A problémákat és a szenvedést úgy kell felfogjuk, mint egy esélyt arra, hogy előreléphessünk legyőzésükkel. Minden az előrelépésünk segítése érdekében történik. Amennyiben valaki jól készíti fel magát, akkor fájdalom és szenvedés érzete helyett csak annak irányát érzi, és együtt mozog vele. Ebben az esetben a szenvedés érzése helyett az utat érezzük.

KA

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,134 seconds.