Dr. Michael Laitman

Szabad akaratunk egyetlen ponban öszpontosul: hogyan reagálunk a Teremtőre

Minden gondolatunk és vágyunk, legyen az egyéni vagy társadalmi, felülről a Teremtő által érkezik hozzánk. Mindegyik a Természet egyetlen erejétől származik (olvassuk el a legelső Shamati cikket, melynek címe: “Nincsen más Rajta kívül”). Ebben az esetben fontos, hogy folyamatos párbeszédben legyünk a Teremtővel, hogy folyamatosan megvizsgáljuk, mit fedezünk fel elménkben és szívünkben, hogy próbáljuk megérteni azt, hogy a Teremtő mit akar nekünk mondani, hogyan igazít el minket, és hogyan kell nekünk minderre reagálnunk.

Először is meg kell értsük, hogy minden azért érkezik hozzánk felülről, hogy fejlődésünket segítse. Így azt hálásan kell fogadjuk, mivel mindez specifikusan volt választva számunkra, hogy beleilleszkedjen jelenlegi helyzetünkbe, és biztosítsa az optimális fejlődést annak érdekében, hogy felfedezzük a Teremtőt.

Ezek után egy kérést kell formáljunk. Végül is, ha a személy nem érez vágyat arra, hogy tovább lépjen, és úgy érzi, fontosabb dolgai vannak, és először más problémákat kell megoldania és azokkal foglalkozik először, és utána visszatér a Teremtőhöz – még ez a gondolat is felülről érkezik, hogy feltegyük a kérdést: “mi végett tegyük mindezt?”

Azáltal, hogy számításokba bocsátkozik azzal kapcsolatban, hogy mi a fontosabb, a személy elfelejti, hogy felülről játszanak vele, és a Teremtő csak azt akarja megmutatni, hogy milyen könnyű őt a Teremtőtől elszakítani. Végül is a Teremtő csak azáltal jelenik meg előttünk, hogy milyen mértékben vagyunk képesek a Vele való kapcsolatot fenntartani. Minden, ami bennem és körülöttem létezik, csakis Tőle jön. Ő bennem létezik és irányít mindent, ami bennem és nekem megjelenik.

A Teremtő csak egyetlen független pontot hagy meg számomra: a reakciómat. Itt van lehetőségem “énem” kinyilvánítására. Ez a pont bennem létezik és felébred, megjelenik nekem, amennyiben erőteljesen ragaszkodom ahhoz az érzéshez, élményhez, hogy a Teremtő felülről irányít engem, a gondolataimat, és a vágyaimat.

Ez a pont, ahol megértem az Ő felülről jövő irányítását, ahol vágyom arra, hogy megérezzem Őt, és válaszolhassak Neki, ez az igazság pontja, a saját “énünk” kezdete.

KA

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,534 seconds.