Dr. Michael Laitman

Az igazi válság még előttünk áll

 Kérdés:

Végeztünk a válsággal?

Válaszom:

Nem vagyok egy gazdasági szakember, de véleményem szerint az igazi válság még előttünk van. Ez a vélemény valódi adatokon alapul és azon a megfigyelésen, hogy még nem vontuk le azt a következtetést, hogy magunkat kell korrigálnunk. Végül is a válság célja az, hogy felébresszen bennünket a korrekció irányába.

Egyenlőre a tőzsdén érezzük a válságot, és körülbelül egy évbe kerülhet, hogy a gazdaság más részein is tapasztalni kezdjük azt. A gazdasági válság cunami hulláma nem érte még el az emberiséget. Egyenlőre a tőzsdei zuhanások a várható pénzügyi válság előrejelzéseinek következményei.

Hogyan fog a válság jelentkezni? Munkanélküliségi hullám alakul ki, a bérek csökkennek majd, a hi-tech iparágazat eltűnik, az ingatlanárak lezuhannak, az infláció növekszik, a bankok összeroppannak és állami kézbe kerülnek, és a megtakarítások lenullázódnak. És mindez addig folytatódik, amíg fel nem ismerjük a válság valódi okát – saját magunkat!

Kérdés:

Szaud Arábia királya, Abdullah Bin-Abd-al-Aziz azt jelentette ki egy interjúban: “Gazdasági szakemberek és a gazdasági válságban érintett nagyhatalmak vezetői azt várják, hogy a válság másfél éven belül megszűnik majd. Véleményük szerint vissza kell állítani a bizalmat és meg kell, hogy nyugtassák az embereket. Azt gondolom, hogy ha ezek a nemzetközi gigantikus gazdaságok együttműködnek, képesek lesznek ezen a válságon felülkerekedni, mint ahogy azt előző válságokban is tették.”

Kommentárom:

Sokáig éljen a király! Igaza van, amennyiben valódi együttműködésről beszél, ahogy az egy nagy családban szokásos. Ez azt mutatja, hogy az ember elkezdett megváltozni.

KA

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,115 seconds.