Dr. Michael Laitman

A játék az egy komoly dolog

Részletek Rabash “Cikk a Barátokról – 1 (1984 3-as esszé) írásából:

Mindannyian egy egész részei vagyunk, de önzőségünk különálló darabokká robbant szét minket. Azáltal, hogy ennek a széttört mozaiknak az összerakására vágyunk, összekapcsolódunk mindazokkal, akik szintén ezt az egységet keresik, és közös erőfeszítésünkkel az egység összetartó erejét vonjuk magunkra. Ez az erő összekapcsol és összeköt minket. Miközben ezt tesszük, hasonlóvá válunk a természethez, a Teremtőhöz.

Amikor egy olyan csoportban vagyunk, mely arra vágyik, hogy egységre lépjen, akkor egy meleg baráti hozzáállást kell mutatnunk barátainkkal szemben még akkor is, ha valójában nem érezzük még ezt. Egy játékot játszunk egymással, és együtt mindannyian az egónkkal játszunk. Mindent meg kell tennünk, hogy összezavarjuk az egónkat és együtt legyőzzük azt. Ez a játék nem porhintés, nem szemfényvesztés, hanem egy komoly dolog, mely fejlődésünket segíti.

KA

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,142 seconds.