Dr. Michael Laitman

Melyik nem az erősebb?

 Híradás (a US News and World Report által):

A Cleveland Clinic és Case Western Reserve Egyetem egyik csapata ezer idősebb embert követett 3 Floridai nyugdíjas településen 15 éven keresztül. Azt találták, hogy azok a nők, akiknek magasabb feszültségi szintje volt a tanulmány kezdetekor, tovább éltek, mint a többiek. Ezzel szemben azok a férfiak, akiknek magasabb volt az feszültségi szintje a tanulmány elején hamarabb haltak meg társaiknál. “Kutatásunk azt sugallja, hogy a feszültségi szintnek védő hatása lehet a nők esetében…” mint azt Dr. Jianping Zhang a Cleveland Clinic pszichiátriai és pszichológiai osztályáról azt kijelentette. “Ezzel szemben az idővel növekvő feszültség káros hatást ér el a férfiaknál.”

Kommentárom:

Ez is csak azt mutatja, melyik az erősebb nem! És mind ennek az oka az, hogy a nő természeténél fogva közelebb van a természethez, ő Malhut – mind eredeti természet. A férfi ezzel szemben nem rendelkezik mély gyökerekkel ebben a világban, mivel őneki azt  a Teremtővel való azonosuláson keresztül kell elsajátítania. Csak akkor találja majd meg helyét, és válik erőssé, erősebbé, mint a nő. Így igaz az amit mondanak: Minden sikeres férfi mögött egy nő áll. Mindez tökéletesen igaz a spiritualitás esetében is, ahol az egyén “női” része, a korrigált vágya.

Kérdés:

Mi a véleménye arról, hogy Hillary Clinton várhatóan elfogadja a külügyminiszteri posztot Obama kormányában? A nő az egy számottevő erő,  lehet mindez egy pozitív lépés?

Válaszom:

A mi időnkben, amikor mindenki üresnek érzi magát, és érzi a korrekció szükségét, lehet, hogy ez a legjobb megoldás, mivel a nők óvatosabbak, és reálisabbak, kevésbé ambíciózusabbak, és közelebb állnak a természethez. Azonban egészében véve mindez ellentétes spirituális eredetünkkel, ahol az ember a magában rejlő “férfit” korrigálja először, és utána  a belső “női” részét.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,117 seconds.