Dr. Michael Laitman

Kérdések és válaszok

 Kérdés:

Elbizonytalanít, hogy Ön hogyan képes egy választ adni több ember által kérdezett több fajta kérdésre? Úgy kezeli őket, mintha robotok lennének, és mindenkinek ugyanazt a választ adja: azt, hogy mindannyian rosszul látják a dolgokat, és útjuk majd tisztábbá válik, ahogy előre haladnak. Megértem, hogy sok zavaradottságot találunk útunk alatt, de hogy képes Ön ilyen fokú tekintélyt megtartani magának? Végül is minden lélek különbözik a másiktól, és útvonaluk is különböző. Mint ahogy nincsen két egyforma ember, nem létezhet csak egyetlen válasz mindenki számára. Azt hiszem, hogy Önnek jobban meg kellen nyílnia az emberek számára.

Válaszom:

Az ember a megszerzés iránti vágyból áll. Mindent kizárólag a vágy nagysága és minősége határoz meg. Általánosságban szólva mindenki hasonló módon fejlődik – mint ahogy az a gyerekek fizikai fejlődése során is történik. Csak egyetlen törvény létezik. És mint ahogy a gyerekek esetében is, a különbségek elhanyagolhatóak. A módszer mindenki számára azonos, és nem én vagyok az, aki azt kitalálta. A Tanár (én) elmagyarázza a módszert és a spirituális fejlődés szabályait, ő ad válaszokat és tanácsokat, és a tanítványok mindazt alkalmazzák magukra. A kutatáson és a zavarodottságon keresztül, melyet a Teremtő “rejtettségének” hívunk, az egyén keresi annak lehetőségét, hogy felismerje a Teremtőt saját maga megváltoztatásán keresztül.

Én megértem az ön velem és az úttal kapcsolatos panaszait, de el kell, hogy fogadja a spirituális fejlődés szabályait – “a sötétségből a világosságba”. Csak folytassa az olvasást, és majd meglátja, miért nem történhet ez másképp.

Kérdés:

Néha az emberek egyszerű kérdéseket kérdeznek a blogon, de a válaszai meglehetősen komplikáltak, és úgy tűnik, hogy nem válaszolja meg egyenesen a kérdést. Ehelyett a válaszok széleskörű, hosszú és bonyolult magyarázatokkal érkeznek. Van valamik oka ennek? Őszintén remélem, hogy lesz mersze ezt a kérdést megjelentetni.

Válaszom:

Mindez vagy azért van mert próbálkozásom ellenére nem vagyok képes egyszerűbb választ adni, vagy ezért mert ön nem érti meg a kérdés és a felelet mélységét.

Kérdés:

Amikor van egy kérdésem, csakis a saját tanulmányaim során keressem a választ? Vagy kérdezzem őket nyilvánosan, hogy mások is hallják azt? Vagy használjam mindkét lehetőséget?

Válaszom:

Azáltal, hogy erőfeszítést tesz, magára vonja a Korrigáló Fény (Or Makif) hatását. Mindennek következtében, elkezdi megérteni, és látni kezdi majd a világunk lényegét.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,630 seconds.