Dr. Michael Laitman

Igazi kellemes érzést csakis önzőségünk korrigálásával vagyunk képesek elérni

 Híradás (a PloS One által):

Egy új japán kutatás azt mutatja, hogy a nagyobb személyek közötti bizalom jobb életminőséggel jár, beleértve a fizikai, pszichológiai, társadalmi és környezeti életminőséget.

Kommentárom:

A kisebb önzőség, vagy az önzőség művi elnyomása a kellemesség érzetét kelti, mivel “Az aki növeli tudását, növeli szenvedését is”. Ezért van az, hogy az állatok élete könnyebb az emberekénél. De természetesen önzőségünk lecsökkentése nem megoldás a problémára, mivel nem tudjuk átverni a természetet. A Teremtő terve alapján önzőségünknek növekednie kell, amíg saját képtelenségét kell megmutatnia gazdájának, más szóval amíg kiderül, hogy az minden gonosz eredete.

Ez az önzőség legfontosabb célja, mint ahogy azt a Tóra is mondja “Teremtettem egy segítséget ellened”. Így vagy úgy a növekvő önzőség arra kényszeríti gazdáját (ahogy mi azt először gondoljuk), vagy helyesebben rabszolgáját (ahogy arra később rájövünk) hogy használja azt. Csak egy megoldás van: a kellemes érzet csak azzal érhető el, ha önzőségünket korrigáljuk. Ez nem csak arra teszi a személyt képessé, hogy önzősége fölé emelkedjen, de mivel adakozásra használja azt, elkezdi érzékelni az általános lélek (Ádám) életét is. Más szóval elkezdjük érzékelni következő szintünket – az állati testünkön túl, Ádám állapotát, egy olyan létezést, mely megegyezik a Teremtő létezésével. Ezzel felfedezi magában a Teremtőt.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,119 seconds.