Dr. Michael Laitman

A tudat alatti okosabb, mint a tudatos

  Híradás (a Science Daily által):

“A tudatalatti agyunk hozza a lehető legjobb döntéseket” Két idegkutató, Daniel Kahneman és Amos Tversky 2OO2-ben Nobel díjat kapott 1979-ben végzett kutatásukért, ahol azzal érveltek, hogy az emberek ritkán hoznak racionális döntéseket. Ellentétben ezzel a kutatással Alex Pouget, egy a Rochester-i Egyetemen dolgozó agy és tanulási tudományokkal foglalkozó helyettes professzor azt mutatta ki, hogy az emberek igazából optimális döntéseket hoznak, de csak akkor, amikor a döntéseket a tudat alatti agyunk hozza meg.

Kommentárom:

Nincs kétség, földi agyunk nem érzi azokat a célokat, amiket a Teremtő állít elénk minden pillanatban, míg a tudat alatti énünk közelebb áll az igazsághoz, mivel azt ösztönök vezérlik inkább, nem testi körülmények. Amikor elménk nincs megkötözve önzőségünk által, amely mindent az alapján kíván és tervez, hogy mennyi jutalmat kapunk általa, akkor végre meglátjuk az igazságot!

Így először is önzőségünk fölé kell emelkedjünk, hogy igazán objektívan láthassuk a világot, magunkon, “énünkön” kívül. Csak ekkor használhatjuk önzőségünket arra, hogy a “rajtunk kívül álló világot” megszerezzük. Ezt a megszerzést valóban a “Felső Világ”-nak hívjuk, egy olyan világnak, mely az önzőség, és saját természetünk felett áll.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,116 seconds.