Dr. Michael Laitman

Bármelyik pillanatban mindent jobbra változtathatunk

 Híradás (a Science Daily alapján):

“Hozzuk ki belőle a lehető legtöbbet: egy kutatás, mely felfedezi a jelen élvezetének motivációját”. Egy új kutatás szerint, az a gondolat, hogy csak korlátozott időnk van egy bizonyos aktivitásban való részvételre, arra késztet minket, hogy jobban értékeljük azt az aktivitást, és a lehető legtöbbet hozzuk ki belőle. Ez az eredmény támogatja azt a feltevést, hogy az által, hogy egy bizonyos érzékelés közben annak hamarosan bekövetkező végére gondolunk, felerősíti annak a jelenben való átélését, és hogy amennyiben arra koncentrálunk, hogy élményeink múlandóak, felerősíti élvezetüket a “most vagy soha” típusú motiváció alapján.

Kommentárom:

Minden pillanatban meg van arra a lehetőségünk, hogy magunkat, illetve a világot jobbra változtassuk. Amennyiben rendelkezünk ezzel a világhoz való hozzáállással, akkor mindig lelkesek vagyunk életünkkel kapcsolatban. Végül is a “világ” az, amit magunkon belül érzékelünk és felépítünk!

Kérdés:

Nem értem: amennyiben minden a gondolatokon keresztül képződik, mely az elménket is mozgatja, akkor mi ennek az eredménye? Mindez azért történik, hogy abszolút harmóniát, és a Teremtő felfedezését elérjük? De minek érdekében? És mi történik, amikor mindezt elértük? Mi volt az értelme a primitív ember megteremtésének, hogy önzőségünkben tündököljünk?

Válaszom:

Vágyunk fejlesztésének célja az, hogy elérjük a tökéletesség érzetét a vágyon belül. A legracionálisabb, leggyorsabb és legkönnyebb módja a tökéletesség elérésének (saját magunk korrekciójának) az amit a Teremtő mutat nekünk saját munkáján keresztül (Avodat HaShem).

Mint ahogy a felnőttek a gyerekeket tanítják a mi világunkban való élésre azáltal, hogy a megfelelő viselkedés pédáját nekik megmutatják, a Teremtő is példát mutat nekünk arra, hogyan viselkedjünk annak érdekében, hogy a világ elrejtett részét felfedjük. Azonban amennyiben saját magunk által cselekszünk, akkor olyanok vagyunk mint az olyan gyerekek akik nem rendelkeznek szülőkkel, vagy a megfelelő környezettel, és egy primitív szintről akarnak növekedni, és a modern világ életét megérteni. Hogyan lennének erre képesek, anélkül, hogy otthon, az óvodában, az iskolában és így tovább nevelésben részesülnének!?

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,626 seconds.