Dr. Michael Laitman

Jótékonyság, nemes viselkedés és más hasonló felületes cselekmények nem fognak segíteni nekünk a válsággal megbirkózni

 Kérdés:

Az Orosz Iparosok és Vállakozók Egyesületének alelnöke a következőket mondta a pénzügyi válság kimenetelével kapcsolatban: “Nem futhatunk el a válság elől. A világ globálissá vált, így butaság lenne azt gondolni, hogy hatalmas bizonytalanság oceánjának közepén megmarad egy zavartalanul fejlődő kis sziget. Először is az embereknek le kell csökkenteniük a “magamutogató költekezéseiket”. Az elmúlt száz év alatt az amerikaiak kifejlesztettek egy “válság alatti nemes viselkedést”, mely a jótékonyságot is magában foglalja”.

Kommentárom:

Mindez nem elég. Arra van szükségünk, hogy teljesen megváltoztatssuk az emberi tudatot, és a saját magunk, a világ és a Teremtő irányában történő hozzáállásunkat. Nemes viselkedés, és jótékonyság nem képes mindent megjavítani.

Fokozatosan a világ eljut ahhoz a felismeréshez, hogy egy “földön túli” feladatot kell, hogy végrehajtson, és lassan megtalálják majd ennek módszerét, a kabbala tudományát. De egyenlőre a világ még mindig megnyugvást talál talál abban a gondolatban, hogy lehetséges visszatérni a múltbéli felületes megoldásokhoz.

It áll, amit Martin Wolf írt a The Financial Times lapjain: “a 2OO9 folyamán hozott döntések határozzák majd meg a világ sorsát” Üdvözöljük Önöket 2OO9-ben! Ez az az év, amikor a világgazdaság jövője eldől, talán hosszú generációk számára. Néhányan abban reménykednek, hogy visszaállíthatjuk a globálisan kiegyensúlyozatlan gazdasági növekedést talán az évtized közepére. Nincs igazuk. A választásunk csak annyi, hogy mivel váltjuk azt fel.

A választásunk a jobban kiegyenúlyozott világgazdaság, és a teljes szétesés között van. És ezt a választász nem halogathatjuk el. Ennek ebben az évben kell megtörténnie. 7 évtized legkomolyabb gazdasági válságának a szorításában vagyunk. Ennek eredményeképpen a világ kifutott a kölcsönképes, világszintű, hajlandó privát kölcsönadókból. Az az alternatíva, hogy most hatalmas amerikai pénzügyi deficitre, és a centrális banki kölcsön rendszer kiterjesztésére támaszkodunk, egy szükséges, de csak átmeneti megoldás. Ez nem nyújthat megbízható, hosszútávú növekedést.

Alapvető változásokra van szükség!

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

64 queries in 0,623 seconds.