Dr. Michael Laitman

Amit a globális oktatási rendszernek tanítania kell

 A globális oktatási rendszernek az elrejtett világ megszerzésének elméleti és gyakorlati tanulmányait kell tartalmaznia. Meg kell tanítsa az emberiségnek a “valóság érzékelésének megértését”. A tudósok már elismerik, de még nem teljesen értik azt a tényt, hogy a körülöttünk levő világot csakis tudatunkban érzékeljük, és nem vagyunk képesek egy “objektív” valóságot érzékelni, mely a tudatunkon kívül létezik.

El kell felejtsük azokaz az elméleteket, melyek az Univerzumot a tudatunk határain kívül helyezik. A valóság általános tapasztalatunkból áll, melyben a tudományos kísérletek, gondolataink, érzéseink, és megérzéseink állnak. Ezentúl amekkora mértékben képesek vagyunk önzőségünket korrigálni, felfedezhetünk egy új valóságot a korrigált tudatunkon belül. Azonban ez az új világ nem létezik, amíg azt magunkban fel nem fedezzük.

Igazából a tudatunk az egy alapvető elképzelés, és a modern tudomány el is ismeri annak létezését. Semmit sem vagyunk képesek érzékelni tudatunkon kívül. Ez az amit az “érzékelés önellátása” (autopoiesis) elve leír: minden amit környezetünkként érzékelünk, az egész Univerzum ember által való érzékelése, csak abban a formában létezik, melyben mi azt felfedezzük.

Ez az önellátás nem az Univerzum természetéből adódik, hanem a mi saját felfogásunk, érzékelésünk természetéből. Nem szenvedhetünk egy hatodik ujj hiányától, mivel a vágy érzete az eredeti állapot, megelőzve a felfedezést. A Felső Szint először is az önmaga iránti vágyban jelenik meg bennünk, és utána megjelenik meg saját maga a vágyon belül.

Asztrofizikusok új modelleket alkotnak az “önellátó Univerzumról” és leírják annak szerkezetét, és működését, amint azt egy élő rendszerhez hasonlítják. Egyre több bizonyítékot találnak arra a tényre, hogy az Univerzum az egy élő jelenség, és minden szinten egy egésszé kapcsolódik össze. Az evolúciót tanulmányozó tudósok megegyeznek abban, hogy a Föld az hasonló egy hatalmas élő sejthez, mivel az egy globális, összekapcsolódó rendszer, életének és fejlődésének minden egyes szintjén.

Azonban a korrekció problémája még mindig előttünk áll. A tényeket egyszerűen tanulva, vagy elfogadva még nem korrigáltunk semmit, és nem váltunk a Természethez hasonlatossá. Mindehhez szükséges az, hogy a létezésünk következő szintjét tanulmányozzuk, melyet csak a kabbala magyaráz el nekünk. És ebből kifolyólag ismét a kabbala világ szerte történő terjesztésének problémájával találjuk szembe magunkat. Először is ezt a kabbala specifikus említése nélkül kell tegyük, és csak fokozatosan, mint ahogy azt a Ramban is sugallta, szabad hogy felfedjük a valódi bölcsesség Forrását.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,130 seconds.