Dr. Michael Laitman

A globális válság megoldása nem található meg a kabbala nélkül

 Kérdés:

Ön annak idején részt vett sok nemzetközi konferencián, de aztán abbahagyta azok látogatását. Miért? Ez nem lenne megfelelő lehetőség a kabbala terjesztésére? Hogyan adhatta ezt fel?

Válaszom:

Globális problémákkal nézünk szembe: a klíma változása, tömeges éhezés, járványok kitörése, nukleáris háborúk veszélye, a harc az olaj és víz iránt, vallásos háborúk és terrorizmus, a környezet szennyezése, és így tovább. Más szóval a válság olyan mértéket ölt, hogy többé nem hagyhatjuk azt figyelmen kívül. Kötelességünk, hogy megváltoztassuk a helyzetet, mielőtt azt drasztikus katonai erőkkel kell, hogy “helyre állítsuk”.

A válságból kivezető út sokkal egyszerűbb annál, mint azt gondolnánk. Eleinte azt hittem, hogy lehetséges lenne összegyűjteni néhány tudóst, szociológust, politikust, üzletembert, gazdasági szakértőket, és más ismert embereket, akik felelősnek érzik magukat mindazért ami történik a világban. Azt hittem mindezek az emberek egy nagy fórumot alkothatnának, mely megoldhatná a jelenlegi problémákat, és általában egy ilyen fórum folymatosan üzemelhetne.

Azonban a probléma az, hogy minden résztvevőnek előbb utóbb el kéne jutnia ahhoz a felismeréshez, hogy a tudomány nem igazán érti meg a megoldást, és nincs is módja azt a gyakorlatban véghez vinni! És ezen keresztül saját fontosságukat el kellet volna, hogy vessék. De az emberek személyes egoizmusa még nem engedi azt, hogy ez megtörténhessen. A szenvedés még mindig nem elégséges ehhez, és az emberek hírnév, és dicsőség iránti éhsége még mindig túl erős.

Ezért hagytam abba a különböző nemzetközi találkozók (mint Arosa, Tókió, Düsszeldorf, Monterrey) látogatását. Azt is láthattam, hogy nem beszélhetek, mint a kabbala képviselője ezeken a fórumokon, mivel amint, mint kabbalista beszélek, rögtön elijesztem a tudósokat, még mielőtt ők még megértenék annak alapgondolatát. Az emberek kabbalával kapcsolatos begyepesedett előitéletei, és hibás eszméi még mindig túl erősek.

Remélem, hogy a a kabbala alapgondolatának minél szélesebb körű terjesztése, különösen a tömegek számára, az embereket körülvevő környezeten keresztül, lassan képes lesz megváltoztatni az emberek kabbaláról alkotott elképzeléseit. Megértik majd, hogy a kabbala a tudományok, és filozófiák ősi, eredeti forrása. Anélkül a tény nélkül, hogy a megoldás a kabbalától származhat csak, nem leszünk képesek a válság megoldását megfelelően elmagyarázni.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

68 queries in 0,732 seconds.