Dr. Michael Laitman

A Teremtő felfedezése a megfelelő vágyon múlik

 Kérdés:

Először is köszönetet szeretnék mondani a nagyszerű Blackpool-i kongresszusért, amit nagyon élveztem. Milyen imákat kellene nekünk, mint potenciális kabbalistáknak mondanunk? Megnéztem a gyerekeknek adott, az imáról szóló leckéjét, de nem találtam meg a választ. Van egy speciális imakönyv melyet használnunk kellene?

Válaszom:

Az ima a szívünk vágya. A személynek mindent meg kell tennie amire csak képes, hogy szíve a teremtés célját kívánja – a Teremtő felfedezését.

Kérdés:

Miért akarja a Teremtő, hogy szükségünk legyen rá?

Válaszom:

Mivel Ő a bennünk levő “adakozás és szeretet” tulajdonsága. És ez a tulajdonság kelti fel bennünk belül az örökkévaló élet és tökéletes világ érzését.

Kérdés:

Azt mondja, hogy a személynek “hiányérzetre” van szüksége. Milyen hiányról beszél: spirituálisról, vagy fizikairól?

Válaszom:

Ez annyit jelent, hogy fel kell fedezzük, hogy nem szeretjük a többieket, és ezt oly módon fedezzük fel, hogy az majd elnyomja önimádatunkat. Ez olyan, mintha egy az önzőségünkből álló hegy tetejére másznánk fel, a mások iránt érzett szeretetünkön keresztül, és ebben a mértékben a Teremtő megjelenik nekünk, vagyis pontosabban megjelenik bennünk legbelül.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,648 seconds.