Dr. Michael Laitman

Darwin elmélete már nem működik a mi időnkben

 Kérdés:

Ön egy tudós, kabbalista, filozófus, és betartja vallása szabályait, de az evolúcióval kapcsolatos magyarázatai nem világosak. Egyetért Darwin elméletével?

Válaszom:

Darwin evolúciós elmélete alapján a természet egyik alapelve az hogy: “az erősebb a túlélő”. Azonban ez az elmélet csak az élet fejlődésének kezdeti stádiumában volt igaz, amikor a legegyszerűbb élőlények fejlődtek, és mielőtt azok elkezdtek komplikáltabb testekké összeállni, és elkezdték a különböző funkciókat egy testen belül különböző testrészekre osztani.

Darwin elmélete igazságot adhatna bármilyen rabszolgatartásnak, kihasználásnak és kiirtásnak, amelyek annak érdekében történnek, hogy bizonyos személyek totális meggazdagodását vagy biztonságát szolgálják. Ez az elmélet megmagyarázhatná tetteinket, amikor bárki ellen harcot folytatunk, és amikor harcot folytatunk a Természet ellen is, minden magunkévá téve, amit csak tudunk, miközben azt teljesen kifosztjuk.

Ma azonban abban a helyzetben találjuk magunkat, amikor mindannyian globálisan és integrálisan össze vagyunk kapcsolva, és egymástól függünk, és nem viselkedhetünk ezentúl “Darwin elméletének megfelelően” a túlélésért folytatott harcban. Mint, ahogy az élet biológiai formája is, az emberiség már túlhaladt a túlélésért folytatott egoisztikus kűzdelmen, és most – amikor felfedezte függetlenségét, meg kell értse annak szükségét, hogy mindenkinek egy egésszé kell kovácsolódnia. És ez már nem Darwin szerint történik!

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

64 queries in 0,682 seconds.