Dr. Michael Laitman

Az ember úgy lett teremtve, hogy egyensúlyban legyen a Természettel

 Híradás (az Imactlab által):

“A városi élet káros az agynak”. Az urbánus életvitel károsítja alapvető mentális folyamatainkat. Miután pár percet eltöltöttünk egy zsúfolt városi utcán, agyunk kevéssé képes a memóriában adatokat tárolni, és lecsökkent önkontrolltól szenved. “Az agy az egy korlátozott gépezet” mondja Marc Berman, a Michigan-i Egyetem egyik pszichológusa, “És kezdjük megérteni a különböző módokat, ahogyan a városi élet meghaladhatja ezeket a korlátokat”.

Komentárom:

Az ember úgy lett teremtve, hogy egyensúlyban létezzen a Természettel, hogy az egészséges öko-szféra harmónikus eleme legyen. Ez csak akkor lehetséges, ha mindenki a következő két lépcsőfokon keresztül a következő megegyezéshez jut: “Ne tedd másokkal, amit nem szeretnéd, hogy mások veled megtegyenek”, és utána “Szeresd felebarátodat, mint saját magadat!”. Amennyiben képesek vagyunk a világot és környezetünket úgy felépíteni, hogy a magunkon kívül álló dolgokhoz ezen két elképzelésen keresztül viszonyulunk, akkor környezetünk optimálissá válik számunkra. Egy nap eljutunk majd ide, mivel a Természet ebbe az irányba kényszerít minket.

Híradás (a CNN által):

“Viselkedési megszűrés – a repülőtéri biztonsági szűrés jövője?” Biztonsági szakértők azt mondják, hogy ahelyett, hogy a csomagok tartalmát figyelnék, inkább az utasok szándékait és érzelmeit próbálják figyelemmel kísérni…Szakértők azt mondják, hogy hasonló módszerek kombinációja felfedheti a személy különböző stimulusokra adott reakcióját oly módon, hogy lemérik a testhőmérsékletet, a szív és légzési frekvenciát, olyan jeleket, melyeket a terroristák akaratlanul is kibocsátanak egy támadás tervezése és végzése előtt.

Kommentárom (viccesen):

Egy nap majd feltalálnak egy olyan készüléket, mely képes lesz megmondani, hogy valaki szereti-e felebarátját, vagy sem. (Majd ezt is külső jelek alapján fogják megállapítani, vagy a személy valamire adott azonnali reakciója alapján). Mindenki aki szereti felebarátját az jó a társadalomnak, míg aki nem szereti felebarátját (aki még nem jutott el ehhez a szinthez) az antiszociálisnak számít.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,116 seconds.