Dr. Michael Laitman

Közeledünk a teljes felfedezés állapotához

 Kérdés:

Csak nemrég hallottam a Pulsa d’Nura-ról, mely állítólag egy kabbalisztikus gyakorlat, amely valakinek a megátkozására szolgál, és például Ariel Sharon és mások esetében használták is, és minden egyes alkalommal működik. Ez szörnyű! Mindez igaz? Lehetséges a kabbalát mások bántására használni?

Válaszom:

Általában ez úgy működik, mint Raszputyin esetében: Elvágta a csillár tartózsinórját a nagyszobában, és mindenkinek elmondta, hogy a herceggel valami szörnyűség fog történni, ha belép a szobába. Amikor aztán a csillár tényleg lezuhant mindenki azt mondta róla, hogy ő egy próféta. Éppen ez történik itt is: ahogy valami történik, több száz sarlatán jelenik meg, és kiabál: “Mi megmondtuk ezt előre!”. Szóval csak nyugodjon meg – nincsenek csodák ebben a világban!

A világ az, amit mi felfogunk belőle. Mindazt amit ebben a pillanatban felfogunk “a mi világunk”-nak nevezzük, és mindazt ami még mindig rejtve van előlünk a “rejtett világ”-nak nevezzük. És mi folymatosan felfedezünk újabb és újabb részleteket a világból. Ebből kifolyólag a “rejtett” és “felfedezett” állandóan változik, ahogyan a “felfedezett” világ határai egyre tágulnak.

Ma lassan elérjük a világ teljes felfedezésének állapotát, ahol semmi sem marad többé elrejtve. A Teremtő (a Természet egésze) felfedi magát előttünk, mivel mi magunk hasonlóvá válunk a Teremtő természetéhez azáltal, hogy közös önzőségünket az adakozás tulajdonságára változtatjuk. És akkor felfedjük Őt, mint ahogy az írva van: “Mindenki ismerni fog Engem, a legnagyobbtól a legkisebbig.”

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,118 seconds.