Dr. Michael Laitman

A kabbala terjesztésének célja a globális válság idején

 Kérdés:

Az emberek túlnyomó többsége nem érti a jelenlegi válság “minőségét” és annak célját, azt, hogy önzőségünk eltorzít és szétrombol minden köztünk levő kapcsolatot, és, hogy az egyetlen módja annak, hogy mindezt túléljük, az hogy elérjük a: “Szeresd felebarátodat, mint saját magad” szintjét.

Ezentúl az emberek azt sem értik, hogy szükségünk van a Teremtő, a Körbevevő Fény (Or Makif) segítségére, hogy mindezt elérhessük. Nem értik mindezt, mivel a kövezeti szinten lettek teremtve, és lehet, hogy nem is kell mindezt megértsék, és soha nem is lesznek erre a megértésre képesek.

Szóval akkor mi a célja a kabbala terjesztésének? Amennyiben az elit rétegek süketek, mivel a nagyobb profit érdekében végzett rohanás ördögi csapdájában vannak, és a tömegek pedig azért süketek, mivel fejlettségi szintjük nem teszi őket másra alkalmasnak, akkor kinek is terjesztjük a kabbalát, és mit is terjesztünk?

Válaszom:

Mi annak a tudományát terjesztjük, hogy hogyan képes minden egyes ember korrigálnia magát. És minden egyes ember ezt a tudományt majd szabad választásának megfelelően alkalmazza majd. Ez a szabad választás a vágy (szív) és az elme fejlettségének megfelelően jelentkezik majd, a szenvedés, és felismerés által.

Azáltal, hogy ezt a tudományt alkalmazzuk, minden személy könnyebbé teszi korrekciójának útját, azt a természetesről (a természet csapásai által, amint azt az evolúció teszi) egy olyan fejlődési útra terelve, ahol az előrehaladás az egyén cél iránti vágya alapján történik, mely cél a mindenki iránt érzett szeretet és adakozás tulajdonsága. A globális válság jele annak, hogy mindez szükséges.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,115 seconds.