Dr. Michael Laitman

Mit tegyünk, amikor elönt minket a kétségbeesettség?

 Kérdés:

Nem tudom, mit tegyek. Úgy érzem elvesztettem minden energiámat, és csak a “levegőben lógok”. A munkámban semmi sem érdekel. Annak ellenére, hogy mindent megteszek spirituális munkámban, olyan mértékben érzem magam kétségbeesettnek, mint még soha. Nincs hajtóerőm. Semmi sem befolyásol többé. Ebben a világba semmi iránt nem érzek már vágyat, csak azt érzem, hogy el kell meneküljek valahová, de nem tudom hová. A szívem azt suggalja, hogy az a hely létezik, de mégsem vagyok ott. Már több, mint 3 éve tanulok Önnel, és nem tudom életemet elképzelni a kabbala nélkül. De egyre jobban kétségbe esem, mert nem érzem, hogy bármi is történne velem. Ellenkezőleg, a külső környezet hatással van rám, még gyengébbé téve engem. Mit tehetek? Nem vagyok képes továbbá így folytatni! Mi fog most történni?

Válaszom:

Az oka annak, hogy ilyen gyengének érzi magát a spirituális úton az, hogy nincsen a csoporttal kapcsolata. Nem kapja meg a cél fontosságát a környezettől, pedig ez a legfontosabb – ez előrejutásunk alapja!

Erről töbet is olvashat a “Shamati” cikkekben, és Báál Haszulam leveleiben. Resimók (spirituális gének, vagy emlékpontok) vannak bennünk elrejtve, melyek folyamatosan felszínre kerülnek, önző vágyunk fokozatos növekedését okozva. És nekünk folyamatosan ezen resimók felé kell emelkedjünk, helyes szándékunkat használva, mely szándék az, hogy a Teremtő iránti adakozás és szeretet tulajdonságát elérjük. Pontosan ez a célja annak, hogy önzőségünk növekszik: hogy megadja nekünk azt a lehetőséget, hogy felé emelkedhessünk, hogy jelenlegi világunkból a Teremtő szintjére emelkedhessünk.

És akkor majd megértjük Őt, ahogy az írva van: “Mert akkor mind ismerni fognak, a legkisebbektől kezdve a legnagyobbakig” (Yirmiyahu 31:33). De a folyamat az mindig ugyanaz: a bennünk jelentkező resimó az mindig önző, és minden esetben meg kell kapjuk azt az erőt melynek segítségével e felé emelkedhetünk, és ezt az erőt a csoporttal való kapcsolatunk növelésével kaphatjuk csak meg.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,153 seconds.