Dr. Michael Laitman

Mi szükséges ahhoz, hogy valaki korrigálja magát?

 Kérdés:

Mit kell tegyek ahhoz, hogy rávegyem a Felső Fényt, hogy korrigáljon engem?

Válaszom:

El kell érjük azt a pontot, ahol rájövünk, hogy amikor gyűlölök valakit, akkor magamat gyűlölöm, és magamat károsítom már azzal is, hacsak negatív gondolataim vannak más irányában, vagy mások irányában érzett hibás hozzáállásom által! Emellett nem csak azt fogjuk kívánni, hogy ne történjenek rossz dolgok másokkal, mert az ránk is rossz hatással van, hanem ezen túl felfedezzük, hogy a rossz önző gondolataink másokkal szemben azonnal visszatérnek hozzánk.

És akkor megértjük, hogy mi, és a másik személy az egy és ugyanaz, és nem vagyunk képesek másokra rosszul gondolni, mert az megegyezik azzal, mint ha magunkról gondolnánk ugyanazt. De mindennek ellenére mégsem vagyunk képesek megállni abban, hogy másokról negatívan gondolkodjunk. Ez az az állapot, amikor elérkezünk annak szükségességéhez, hogy a Felső Fény jöjjön, és korrigáljon minket.

Kérdés:

Gyűlölöm a sikeres embereket, és jól érzem magam, amikor mások rosszul érzik magukat. Gyűlölöm az egész világot és az egész emberiséget. Mit tegyek?

Válaszom:

Igazából nincs módja, hogy másként érezze magát. Mindenki ugyanígy érez, de a legtöbb ember még nem fedezte fel a bennük rejlő gonoszt. Írva van: “Én teremtettem az önzőséget, és Én teremtettem a kabbalát annak korrigálására, mivel a kabbala Fénye korrigálja a személyt (visszatéríti azt a Teremtőhöz)” Szóval csak további jó fejlődést!

Kérdés:

Mi a legjobb módja a gyűlölettel, irigységgel és féltékenységgel való megbírkózásnak, mely érzéseket a csoporton belül másokkal szemben érzek?

Válaszom:

Soha nem lesz képes megbírkózni ezekkel az érzésekkel. Csakis a Felső Fény, mely a kabbala tanulása közben hat önre, képes mindezt korrigálni.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,661 seconds.