Dr. Michael Laitman

A kabbala a köztünk levő helyes kapcsolatok tudománya

 Kérdés:

Mindenki más és más helyzetben van, és más és más szinteken megy keresztül. Azt szeretném tudni: mi a köztünk levő kapcsolat lényege? Hogyan lehetünk együtt? Hogyan vagyunk képesek megmondani, mi a szerepünk a nagy általános rendszerben, és hogyan tölthetjük be ezt a szerepet? Minden adott pillanatban hogyan viselkedjünk úgy, hogy az lehetővé tegye kapcsolatunk fenntartását?

Válaszom:

Pontosan abból a célból, hogy kialakítsuk ezt a kapcsolatot tanulunk, gyűlünk össze, és terjesztjük a kabbala tudományát. A kabbala tudománya arról szól, mi a helyes módja kapcsolatteremtésünknek, mely által a Teremtő felfedi magát, magában a kapcsolatban.

Kérdés:

Mi a forrása, és célja a magányosság érzetének? Miért érzem magam magányosnak, annak ellenére, hogy körbe vagyok véve rengeteg emberrel (barátok, család, kollégák, stb…)?

Válaszom:

A célja az, hogy kialakuljon bennünk egy vágy a valódi kapcsolatra másokkal, és a Teremtővel, egy olyan kapcsolatra melyet megtölthet a Fény, ahelyett, hogy csak egy üres kapcsolat maradjon.

Kérdés:

Miért mondja azt, hogy a dolgokat csak magunkon belül fedezhetjük fel? Mindez nem egy önző gondolat? És mi van a barátainkkal? Ők még mindig külsőleg léteznek olyan valaki számára, aki még nem jutott át a határvonalon (Machsom – a fizikális és spirituális világ határa)?

Válaszom:

Nem erőltethetünk korrekciót senkire sem, és mi sem vagyunk képesek azt megtenni más kedvéért. Mi csak elmagyarázhatjuk másnak a világot, annak célját, és azt, hogy mindez hogyan érhető el.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,645 seconds.