Dr. Michael Laitman

Az ökoszisztémák evolúciója a “leggyengébbek törvényét” követi, és nekünk is így kellene tennünk

 Híradás: (a LMU által):

“A leggyengébbek törvénye” A müncheni LMU egyetem kutatói három faj ciklikus versengésének folyamatát voltak képesek szimulálni. “Az ilyen típusú ciklikus előfurdulások alkalmával a leggyengébb faj került ki győztesnek minden egyes alkalommal” jelentette Erwin Frey professzor, aki a kutatást vezette. Ez a “leggyengébbek törvénye” még akkor is igaznak bizonyult, amikor csak minimális különbség volt a versengő fajok között. “Érdekes módon baktériumok között egy két éve lefolytatott kísérletek alkalmával egy nyilvánvaló eredményt találtak: a három faj közül a leggyengébb került ki győztesnek a versengésből”.

Kommentárom:

Ezekkel a példákkal a természet azt mutatja, hogy a valódi erő a teljes rendszerben rejlik, és a rendszer prioritása a leggyengébbek túlélése. A teljes teremtésben látható túlélésért folytatott kűzdelem legfontosabb célja az, hogy a teremtés minden résztvevőjéről gondoskodjon. Szóval ameddig nem gondoskodunk mindenkiről, egyenlő módon, és fordított arányban az egyén túlélési képességével, addig “vesztesek” maradunk a fejlődésünkben. Amennyiben továbbra is úgy gondolkodunk és viselkedünk, mintha a természet felett állnánk, csak egyre butábbnak bizonyolunk.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

68 queries in 0,446 seconds.